Krock. Vid grusplanen Blomsterkungsvägen/Lingonrisgränd i Hässelby körde en bil in i ett träd på torsdagen. En person har avlidit av sina skador. Foto: Stella Papapanagiotou

Sorg på Brommaskola efter dödsolycka

Under torsdagen körde en bil med hög fart in i ett träd i Hässelby. Två personer skadades, och en ung pojke avled senare under kvällen. Pojken var elev på Internationella Engelska skolan, och på skolan har ett kristeam har satts in.

  • Publicerad 14:30, 29 nov 2019

Krocken skedde vid 16.30 på torsdagseftermiddagen. I bilen satt fyra unga passagerare, och två av dem skadades. Ett vittne på platsen beskriver hemska scener.

– Jag tänker på pojken och på hans föräldrar som fick det här beskedet igår. Det är så tragiskt, så synd, säger vittnet som vill vara anonym.

Vittnet efter dödsolyckan i Hässelby: "Så tragiskt"

Under fredagen gick polisen ut med information om att de kommer samverka med de kommuner som berörs av händelsen, Stockholms stad, Sundbyberg och Järfälla. Där har krisstöd satts in med berörda skolor.

Annica Persson är säkerhetssamordnare på Bromma stadsdelsförvaltning. Enligt hennes uppgifter ska den avlidna passageraren ha varit elev på Internationella Engelska skolan, men inte haft sitt boende i Bromma.

– Vi har tillsammans med lokalpolisen varit hela förmiddagen på den drabbade skolan och erbjudit krisstöd. Nu på plats finns två krisstödjare som framförallt är riktade mot personalen. Skolan själva har sett till att det finns extra kuratorsstöd till eleverna, säger Annica Persson.

"Sorg och tomhet"

Rektorn Marcus Segerstedt beskriver det som en tung dag. Kuratorer från andra skolor har ringts in, och polisens ungdomsenhet har varit på plats för att samtala med eleverna.

– Det har varit kämpigt, dagen har präglats av sorg och tomhet, säger han.

På måndag eftermiddag ska en minnesstund hållas på skolan för den avlidne eleven.

– Hela veckan kommer vi ha extra beredskap för krishantering, det kommer nog att behövas, säger Marcus Segerstedt.

Även i Järfälla kommun har krisstöd satts in för berörda parter.

– De personer som eventuellt behöver stöd efter den här händelsen har under dagen erbjudits detta. Det går även bra att kontakta kommunens servicecenter om man känner behov av stöd. I övrigt är detta främst ett ärende för polisen, skriver Per Rydén, kommunikationschef på Järfälla kommun, i ett mejl.

Två personer avvek

De andra två som satt i bilen ska efter krocken ha avvikit från platsen. En stund senare kunde dessa gripas och förhöras. Men eftersom båda, enligt polisen, är under 15 år är de inte längre frihetsberövade.

En avliden efter allvarlig bilolycka i Hässelby

– Vi misstänker att en av dem körde bilen. Eftersom att de är underåriga, alltså under 15, kunde vi inte ha dem frihetsberövade. De har nu överlämnats till sociala myndigheter. Förundersökningen fortgår, säger Anders Bryngelsson, polisens presstalesperson, till Dagens Nyheter

En förundersökning är inledd om grovt vållande till annans död.