Nu agerar Södersjukhuset mot bristen på vårdplatser. Foto: Maria Lilja

Sös ställer in operationer för att lösa krisen

Tidigare idag gick Södersjukhuset upp i stabsläge på grund av en plötslig brist på vårdplatser på akuten. Nu har ledningen haft krismöte för att lösa situationen. Det här ska göras.

  • Publicerad 16:06, 13 mar 2018

Chefsläkaren Eva Östblom har precis haft ett möte med med resten av sjukhusledningen. Där har kommit fram till tre konkreta åtgärder som ska öppna upp fler vårdplatser på akuten, och stoppa det akuta läge som råder.

– Vi har gjort en inventering och kommit fram till att vi fortsätter med överbeläggningen av avdelningarna. Dessutom väljer vi att lägga upp patienter på avdelningarna en stund innan de flyttar in, istället för att ha kvar de på akutmottagningen, säger Eva Östblom.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

En tredje metod som sjukhuset tar till är att stoppa ett antal operationer.

– Det är väldigt beklagligt. Vi ställer i stort sett aldrig in operationer. Men jag vill poängtera att det rör sig om icke-akuta planerade operationer av patienter som är friska på det stor hela.

Det så kallade stabsläget fortgår dock tills vidare. Imorgon bitti tar man ett nytt beslut beroende på hur åtgärderna fungerat. Eva Östblom vill inte spekulera om utgången, eftersom det beror på hur många patienter som kommer in akut under kvällen och natten.

.LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.