Vilse. Rasmus Lenefors (S), gruppledare i kultur- och fritidsnämnden, verkar åtminstone ha hittat dit. Foto: Henrik Lindstedt

Sossarna hittar inte till Björkängshallen

Var ligger egentligen Björkängens IP? Den frågan ställer sig Socialdemokraterna i Huddinge som nu vill skylta om så att fler hittar till Huddinges idrottshallar.

  • Publicerad 10:47, 9 okt 2018

Har du irrat bort dig på väg till Björkängshallen någon gång? Om du är från Huddinge så kanske du har lärt dig med tiden. Men för all publik som kommer och ska heja på sitt lag på bortaplan i Huddinge IK:s ishall är det inte det enklaste. Det är nämligen inte skyltat till hallen.

Det har Socialdemokraterna i Huddinge uppmärksammat:

"Ovanför Huddingevägen, vid infarten till Björkängsvägen, är det skyltat till Björkängens IP. Vid Björkängshallen ligger en grusplan som tillsammans med de båda ishallarna utgör Björkängens IP. Grusplanen används dock i princip inte alls, inte heller namnet Björkängens IP. När en Huddingebo eller besökare från en annan kommun befinner sig på platsen är det för att vistas och verka i Björkängshallen", skriver partiet i ett pressmeddelande.

Partiet vill även förbättra skyltningen till bland andra Stortorpshallen och Huddingehallen. På kvällens möte i kultur- och fritidsnämnden kommer partiet föreslå att ge förvaltningen ett sådant uppdrag.

– Socialdemokraterna vill stärka Huddinges föreningsliv. Att ha en tydlig och uppdaterad skyltning till kommunens idrottsanläggningar skulle bidra till att uppnå den målsättningen, säger Lenefors.