Långbent sötchock. Årets första föl har fötts på Myrsjö gård i Enköping, det första av de 27 planerade fölen i år. Foto: Anita Rostner

Sötchock på hästgård i Enköping

Tidigt på måndagsmorgonen föddes årets första föl på Myrsjö Gård i Enköping. Pappan till fölet, Totilas, är en av världens främsta dressyrhästar.

  • Publicerad 14:10, 20 mar 2017

– Fölet är mörkt och långbent med vita hovar. Det ser ut som att man doppat fötterna i vit målarfärg, säger Anita Rostner, som driver Myrsjö Gård, som ligger strax öster om Torstuna kyrka.

Modern till fölet är en förstföderska, men förstod snabbt vad det gick ut på och löste födseln utan problem.

– Hon var lite tagen första timmen, men nu är det helt okej. Hon har varit väldigt duktig, säger Anita Rostner.

Avelshästen Totilas har ett förflutet som en världskänd dressyrhäst. Under karriären som tävlingshäst tog han och ryttaren Edward Gal hem flera världsrekord. Totilas blev vid ett tillfälle kallad ”rockstjärna i hästvärlden” av en amerikansk journalist. I augusti år 2015 slutade Totilas att tävla för att bli avelshäst.

Fölet, som inte har ett namn än, är det första av de 27 planerade fölen i år. Det är en liten minskning från förra säsongen, då 32 föl planerades på Myrsjö Gård.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kommunen: Spar på vattnet!

Ena-Håbo Tidningen Precis som förra året uppmanas nu kommuninvånarna i Enköping att spara in på vatten-användandet. Detta för att undvika vattenbrist senare under sommaren.onsdag 20/6 11:02