Foto: Arkivbild/Mostphotos

Sötsugen snattare var beväpnad med pistol

Det var när butikspersonalen skulle stoppa en misstänkt snattare i Sätra centrum som de upptäckte att han var beväpnad. Mannen smet, men kunde senare gripas av polisen.

  • Publicerad 10:14, 22 jan 2018

Klockan 16.39 på söndagseftermiddagen larmades polisen till en butik i Sätra centrum. Personalen ska då ha försökt stoppa en man i 25-årsålder som, enligt Expressen, misstänktes för att ha snattat godis för 33 kronor.

Det blev bråkigt när personalen försökte stoppa honom och i samband med det såg personalen att mannen var beväpnad.

– Min man pratade med personalen som berättade att de hade försökt få gärningsmannen att stanna kvar i butiken tills polisen kom men att de upptäckte att han hade ett vapen, skriver en Sätrabo till SkärholmenDirekt.

Den misstänkte sprang ifrån platsen, men polisen kunde senare gripa honom på tunnelbaneperrongen. Mannen misstänks nu för rån och vapenbrott.

– Han är misstänkt för rån i motvärnsfallet. Det är när man tjuvat något och när personalen i det här fallet försökt gripa honom, ta godset och han tagit sig fri. Han är också misstänkt för vapenbrott. Det kan vara något brott ytterligare, säger Mikael Pettersson, vid polisens regionledningscentral, till Expressen.

Ingen person skadades i samband med händelsen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.