INTERNUTREDNING. Den politiska ledningen uppges inte ha orkat eller vågat ta tag i problemen. Foto: Ulrica Andersson

Spänd stämning i stadshuset

Internutredningen mot en högt uppsatt politiker uppges ha lyft problem som funnits i flera år. Hot och trakasserier har förekommit länge och det är svårt att missa, berättar en anställd. – Ingen har orkat eller vågat ta tag i det, säger hen.

  • Publicerad 13:34, 14 nov 2017

Flera personer har inte varit på jobbet på flera veckor

Den anställda på stadshuset tror inte att den politiska ledningen kan ha missat problemen och att den kände till dem långt innan en utredning beställdes, på grund av uppgifter om arbetsmiljöproblem.

– Han är så öppen med sitt beteende, det är ganska svårt att missa. Det finns personal som bytt avdelning eftersom de har mått så dåligt på grund av den här politikern, säger hen.

Nu uppges stämningen vara spänd och med mycket skvaller som sprids runt på stadshuset.

– Det är folk som mår dåligt och gråter. Flera personer har inte varit på jobbet på flera veckor, säger den anställda.

Trots att utredningen är sekretessbelagd har politikern delat med sig av information ur den till andra i huset, enligt den anställda som reagerat på att politikern framstår som oberörd.

Enligt den anställda har problemen funnits i flera år, men hen har uppfattat att de har eskalerat.

– Han hotar, hotar, hotar… Trakasserar folk tills de bara går in i väggen.

De övriga i den politiska ledningen verkar hålla honom i fråga om ryggen utifrån egna intressen, enligt den anställda.

– Det är säkert många som är trötta på honom, men ingen har orkat eller vågat ta tag i det.

Vi i Sundbyberg har varit i kontakt med politikern i fråga med anledning av internutredningen. Han vill inte kommentera ytterligare utöver det han tidigare sagt:

– Vi inväntar i nuläget en oberoende utredning som ska klarlägga vad som faktiskt har skett.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ingen prognos för när Stockholm City kan öppna

Nyheter Rulltrappskaoset: ✓Okänd lagerstatus på reservdelar ✓Hela stationen fortsatt stängd Efter rulltrappshaveriet i Citybanan i förra veckan är station Stockholm City fortfarande stängd och ingen prognos finns för när den kan öppna. Stockholm Odenplan öppnade i morse efter att alla utom...måndag 16/7 12:10