En 55-årig man friades för mord på sin fru i Solna tingsrätt. Nu överklagas domen. Foto: Mostphotos

Spångabo friades för mord på sin fru – nu överklagas domen

Åklagaren har fortfarande hopp om att kunna fälla den 55-åriga man från Spånga, som erkänt att han styckat sin fru, för mord. Nu överklagar åklagaren domen.

  • Publicerad 15:13, 5 feb 2018

Jag är inte nöjd så enkelt är det

I januari dömdes en 55-årig man i Spånga till fängelse i två år, för brott mot griftefriden. Mannen hade då erkänt att han styckat sin fru.

Tingsrättens bedömning var att 55-åringen styckade sin fru i garaget, med hjälp av en tigersåg.

Mannen friades dock från misstanke om mord, eftersom tingsrätten ansåg att bevisningen inte höll. Enligt mannen själv ska hustrun ha avlidit efter att ramlat mot ett bord efter att hon, enligt mannens utsago, attackerat honom med slag och sparkar.

"Tillräckligt med bevis"

Nu överklagar kammaråklagaren Liselotte Nilsson domen, skriver SVT Nyheter.

– Jag är inte nöjd så enkelt är det. Jag tycker tingsrätten gjort en felaktig bedömning. Det är ett allvarligt brott som har begåtts som hovrätten måste få ta ställning till, säger Liselotte Nilsson till StockholmDirekt.

Har några nya uppgifter kommit fram?

– Nej. Men jag tycker att jag har tillräckligt med bevis för en fällande dom.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vi listar: 10 helgnöjen i Västerort och Järfälla

Nyheter ✓Festival ✓Kulturdag ✓Loppisar ✓Volleyboll Sol och sommarvärme. Hur vill du spendera denna härliga helg? Varsågod, vi bjuder på tio tips för en rolig lördag och söndag i Västerort och Järfälla!fredag 25/5 16:47

M: "Majoriteten glömmer stockholmarnas otrygghet"

Nyheter Debatt när Brommas politiker möttes Moderaterna i Stockholm riktar kritik mot den rödgrönrosa majoritetens arbete mot våldsbejakande extremism och otrygghet. Det orsakade debatt under gårdagskvällens politikermöte i Bromma. "Vi kan...fredag 25/5 15:29