En isbana på Spånga torg – kan det vara nåt? Obs! Bilden är ett montage. Foto: Anna Rönnqvist/Mostphotos

Spångabo vill fixa en isbana på torget

I stället för mörkt, folktomt och otryggt – ett upplyst och levande torg, även de tider när få handlar i butikerna. Det skulle en isbana på Spånga torg bidra till, menar Solhemsbon Viktoria Buchanan.

  • Publicerad 12:00, 27 nov 2018

"Vi skulle absolut gå dit!", säger Viktoria Buchanan som önskar sig en isbana på Spånga Torg. Foto: Privat

Skridskosäsongen är igång, vilket många glädjer sig åt. Och visst finns det isar att besöka för den som vill åka skridsko i Spånga och resten av Västerort .

Men Viktoria Buchanan från Solhem önskar sig en till – i Spånga centrum.

– Dels tror jag att det skulle få upp barn och föräldrar ur soffan, dels skulle det ge lite liv till torget! säger hon.

Flera boende känner sig otrygga i och runt Spånga centrum, vilket inte minst de senaste årens diskussioner om övervakningskameror och ordningsvakter visat.

Om det fanns en upplyst isbana som drog folk till torget på vintern skulle tryggheten öka, menar Viktoria Buchanan.

– Jag har själv två små barn och vi skulle absolut gå dit. Vi åker ibland till Vällingby där det finns en isbana – den är jättepopulär, säger Viktoria Buchanan.

Går inte att ropa ja

Lars-Edwin Andersson på fastighetskontoret, som har hand om torgytor när det gäller torghandel och annat, tipsar om att skriva ett medborgarförslag om saken.

– Då kan stadsdelen välja att förespråka idén och ta den vidare. Kanske får idrottsförvaltningen då ett sådant uppdrag? säger Lars-Edwin Andersson.

Men det går inte att bara ropa ja, fast man kanske gillar idén, understryker han.

– Vi lyssnar mycket på medborgarförslag men man skulle behöva titta på om det alls är möjligt att genomföra idén. Det handlar om framkomlighet, torghandelsytor, vad det skulle kosta och vem som ska betala.

En process som tar lite tid alltså, men till nästa vinter borde man kunna ha ett svar i alla fall, menar Lars-Edwin Andersson.

– Nu finns det ju konstis också så det har blivit enklare att göra sådana här grejer, säger han.

Snart dags för Brommas mest folkkära lopp

Nyheter "För alla generationer" Slutet av maj månad innebär extra mycket rörelse kring Nockebybanan, när runt tusen personer i alla åldrar springer genom villakvarteren i det klassiska Tolvanloppet.fredag 17/5 16:10

Nytt apotek till Hässelby gård

Nyheter Öppnar vid månadsskiftet Snart får Hässelby gård centrum ett tillskott när apoteket Sveap flyttar in. Just nu pågår arbetet med att göra den nya butiken klar inför öppning.fredag 17/5 16:01