Rola Thaeron är en av runt 15 Spångaföretagare som ordnar en modekväll och samlar in pengar till cancerforskning. Foto: Privat

Spångaföretagare skramlar till välgörenhet – med fashion-fest

En kväll med modevisning, stiltips, mat och dryck mitt i Spånga centrum. Nu vill 15 lokala företagare skapa en ny hösttradition, och varenda krona ska gå till cancerforskning.

  • Publicerad 15:27, 11 okt 2018

Den gamla tomma Nordealokalen på Spånga Torg ska för en kväll omvandlas till mingel- och modemecka. Initiativet kom från början från fem lokala företagare och de fick snabbt med sig fler.

– Nu är vi över 15 Spångaföretag som är med och sponsar den här kvällen. Vi vill att det ska hända något kul. Samtidigt är det ett sätt för oss att synas och att göra en god sak. Vi kommer att ta inträde och sälja lotter och alla pengar ska doneras till förmån för cancerforskning, säger Rola Thaeron.

"Spånga ska vara ett levande centrum"

Hon startade sin klädbutik Fuchsia fashion för drygt ett år sedan och har tidigare haft modevisningar där. Tillsammans med sina lokala kollegor tar hon det nu ett steg längre.

– Vi kommer att ha modevisning för kläder och skor. Stylisten och klädskaparen Hedvig Andér ska föreläsa om hur man hittar sin stil och Jallabina som har har kurser i magdansinspirerad träning ska ha uppvisning. Andra är med och sponsrar med mat, dryck och vintser i lotteriet som vi kommer att ha, säger hon.

Alla ställer upp gratis och den gamla Nordealokalen har de fått låna kostnadsfritt.

– Vi har egentligen inga kostnader, så vi hoppas få ihop lite pengar att skänka. Förhoppningsvis blir det en lyckad kväll som kan återkomma varje år, som en ny tradition. Vi har ett fint centrum som ska leva, säger Rola Thaeron.

Modekväll den 25 oktober

100 biljetter släpps torsdag den 18 oktober. Vill man lägga vantarna på en av dem så får man anmäla sig i en av butikerna som arrangerar: Fuchsia fashion, Kolpa, Itrim, Happy you, Bättre fötter-bättre hy.

Själva modekvällen hålls den 25 oktober klockan 18.30.

Biljetten kostar 150 kronor. Vill man bidra med mer går det bra.

Alla pengar från inträdet och lottoförsäljning under kvällen ska skänkas till förmån för cancerforskning.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Elin från Ängby skriver barnbok om mobbning

Nyheter "Fortfarande ett viktigt ämne" Elin Bisander blev mobbad i grundskolan, en tuff period som påverkat hela hennes liv. Nu skriver hon en barnbok om åren i Norra Ängby – och hoppas på att den ska hjälpa andra som utsatts för samma...fredag 15/2 16:18

Här återförenas kollegorna från nedlagda skolan

Nyheter Nostalgibonanza efter Hässelbylärarnas fika I många år jobbade de tillsammans på numera nedlagda Hässelbystrandsskolan. I veckan sågs forna kollegorna Bengt Ågren, Robert Landberg och Eric Weiss för en fika och snack om gamla minnen.fredag 15/2 16:05