Rola Thaeron är en av runt 15 Spångaföretagare som ordnar en modekväll och samlar in pengar till cancerforskning. Foto: Privat

Spångaföretagare skramlar till välgörenhet – med fashion-fest

En kväll med modevisning, stiltips, mat och dryck mitt i Spånga centrum. Nu vill 15 lokala företagare skapa en ny hösttradition, och varenda krona ska gå till cancerforskning.

  • Publicerad 15:27, 11 okt 2018

Den gamla tomma Nordealokalen på Spånga Torg ska för en kväll omvandlas till mingel- och modemecka. Initiativet kom från början från fem lokala företagare och de fick snabbt med sig fler.

– Nu är vi över 15 Spångaföretag som är med och sponsar den här kvällen. Vi vill att det ska hända något kul. Samtidigt är det ett sätt för oss att synas och att göra en god sak. Vi kommer att ta inträde och sälja lotter och alla pengar ska doneras till förmån för cancerforskning, säger Rola Thaeron.

"Spånga ska vara ett levande centrum"

Hon startade sin klädbutik Fuchsia fashion för drygt ett år sedan och har tidigare haft modevisningar där. Tillsammans med sina lokala kollegor tar hon det nu ett steg längre.

– Vi kommer att ha modevisning för kläder och skor. Stylisten och klädskaparen Hedvig Andér ska föreläsa om hur man hittar sin stil och Jallabina som har har kurser i magdansinspirerad träning ska ha uppvisning. Andra är med och sponsrar med mat, dryck och vintser i lotteriet som vi kommer att ha, säger hon.

Alla ställer upp gratis och den gamla Nordealokalen har de fått låna kostnadsfritt.

– Vi har egentligen inga kostnader, så vi hoppas få ihop lite pengar att skänka. Förhoppningsvis blir det en lyckad kväll som kan återkomma varje år, som en ny tradition. Vi har ett fint centrum som ska leva, säger Rola Thaeron.

Modekväll den 25 oktober

100 biljetter släpps torsdag den 18 oktober. Vill man lägga vantarna på en av dem så får man anmäla sig i en av butikerna som arrangerar: Fuchsia fashion, Kolpa, Itrim, Happy you, Bättre fötter-bättre hy.

Själva modekvällen hålls den 25 oktober klockan 18.30.

Biljetten kostar 150 kronor. Vill man bidra med mer går det bra.

Alla pengar från inträdet och lottoförsäljning under kvällen ska skänkas till förmån för cancerforskning.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här får Västerort nya naturreservat

Nyheter Två områden i Bromma utreds – ett i Hässelby Nya styret i Stockholm planerar två nya naturreservat i Västerort. Först ut i planeringen är Kyrkhamn men så småningom ska även en utredning om Ålsten inledas.tisdag 16/10 11:40