Jätterenovering. Spångahallen ska renoveras för mångmiljonbelopp. Genrebild. Foto: Mostphotos

Spångahallen renoveras för 47 miljoner

En ny rostfri simbassäng finns med på listan när Spånga bad- och idrottshall fräschas upp. Men jätterenoveringen blir hela 12 miljoner dyrare än vad staden först trodde.

  • Publicerad 16:45, 13 mar 2018

Simhallen byggdes 1970 och den är hårt åtgången.

Förra året fattade politikerna i fastighetsnämnden och idrottsnämnden ett inriktningsbeslut om att Spånga bad- och idrottshall i Solhem ska fräschas upp.

Simbassängen har sedan tidigare drabbats av läckage, ett problem som då löstes med hjälp av en plastduk i bassängen. Nu är hallen så sliten att stora åtgärder krävs. Förutom en renovering av bassängen måste även ytor, omklädningsrum, ventilation och elsystem rustas upp.

I den förstudie som staden nu har gjort har det visat sig att renoveringen kommer att bli 12 miljoner kronor dyrare än de 35 miljoner kronor som först var tänkt. Bland annat eftersom att asbest har hittats i simhallen.

Kan öppna redan nästa vår

Totalt väntas renoveringen nu kosta hela 47 miljoner kronor. Pengar som bland annat kommer att gå till en ny rostfri simbassäng, kakel och klinkers. Simhallen ska dessutom tillgänglighetsanpassas.

– Simhallen byggdes 1970 och den är hårt åtgången. Vi vill säkerställa att Spångaborna får en fräsch och fin simhall, säger Stefan Hansson (S), biträdande finansborgarråd och ordförande för Fastighetsnämnden.

Prislappen har redan höjts en gång, är ni säkra på att det inte blir ännu dyrare?

– Man kan aldrig vara säker när det handlar om gamla fastigheter, men vi har gjort vad vi kan för att säkerställa att projektet inte ska blir dyrare, säger Stefan Hansson.

Om allt går som planerat väntas den nyrenoverade simhallen, som i dag bara används av skolor och föreningar, öppna nästa vår.

Stockholm Direkt