Jätterenovering. Spångahallen ska renoveras för mångmiljonbelopp. Genrebild. Foto: Mostphotos

Spångahallen renoveras för 47 miljoner

En ny rostfri simbassäng finns med på listan när Spånga bad- och idrottshall fräschas upp. Men jätterenoveringen blir hela 12 miljoner dyrare än vad staden först trodde.

  • Publicerad 16:45, 13 mar 2018

Simhallen byggdes 1970 och den är hårt åtgången.

Förra året fattade politikerna i fastighetsnämnden och idrottsnämnden ett inriktningsbeslut om att Spånga bad- och idrottshall i Solhem ska fräschas upp.

Simbassängen har sedan tidigare drabbats av läckage, ett problem som då löstes med hjälp av en plastduk i bassängen. Nu är hallen så sliten att stora åtgärder krävs. Förutom en renovering av bassängen måste även ytor, omklädningsrum, ventilation och elsystem rustas upp.

I den förstudie som staden nu har gjort har det visat sig att renoveringen kommer att bli 12 miljoner kronor dyrare än de 35 miljoner kronor som först var tänkt. Bland annat eftersom att asbest har hittats i simhallen.

Kan öppna redan nästa vår

Totalt väntas renoveringen nu kosta hela 47 miljoner kronor. Pengar som bland annat kommer att gå till en ny rostfri simbassäng, kakel och klinkers. Simhallen ska dessutom tillgänglighetsanpassas.

– Simhallen byggdes 1970 och den är hårt åtgången. Vi vill säkerställa att Spångaborna får en fräsch och fin simhall, säger Stefan Hansson (S), biträdande finansborgarråd och ordförande för Fastighetsnämnden.

Prislappen har redan höjts en gång, är ni säkra på att det inte blir ännu dyrare?

– Man kan aldrig vara säker när det handlar om gamla fastigheter, men vi har gjort vad vi kan för att säkerställa att projektet inte ska blir dyrare, säger Stefan Hansson.

Om allt går som planerat väntas den nyrenoverade simhallen, som i dag bara används av skolor och föreningar, öppna nästa vår.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nej – Midsommarfirandet är inte hotat

Nyheter Falskt rykte rör upp känslor i Norra Ängby Enligt ett Facebook-inlägg från Norra Ängby Trädgårdsstadsförening såg det traditionsenliga midsommarfirandet i Björklunds Hage ut att vara hotat. Men så allvarligt är inte läget, menar Carola...torsdag 21/6 13:26

Ge dig ut på sjön – utan egen båt

Nyheter Sjölivet i Västerort och Järfälla som inte kostar skjortan En av alla fördelar med att bo i Västerort och Järfälla sommartid är såklart närheten till Mälaren. Stranden i all ära men ibland vill man kanske njuta av sjön utan att behöva hoppa i plurret. Här är...torsdag 21/6 12:42