Familjeföretagare. Tillsammans säljer de egendesignade posters i en webbshop. Foto: Privat

Sparandet gick segt – startade ett familjeföretag

I oktober ville 12-åriga Nova Larsson starta företag. Hela familjen hakade på och nu öppnar de en webbshop tillsammans, med egendesignade posters.

  • Publicerad 08:00, 9 nov 2018

– Allt började egentligen med att min dotter Nova, som håller på att samla pengar till en videokamera, tyckte att sparandet gick lite långsamt och ville tjäna mer pengar, säger Peter Larsson, och berättar att hon försökte med alla möjliga idéer, såsom att tvätta, diska städa och klippa gräset – i oktober.

– Men så när hon frågade om vi inte kunde starta ett företag ihop tändes pappas intresselampa lite grann. Jag har ju varit egenföretagare i 13 år, så att min dotter vill gå samma väg, vore ju bara roligt. Och att få göra något sånt tillsammans med henne är ju verkligen en dröm.

Nova började spåna på idéer och utifrån hennes intresse för att teckna och illustrera och med Peters intresse för att fotografera kom idén att de skulle designa och sälja posters.

Fick en enorm respons

För att göra rätt från början satte de ihop en marknadsundersökning som de delade i två lokala Facebookgrupper i Upplands-Bro.

– Responsen blev enorm, och på bara tre dagar fick vi in över 450 svar och massor av positiva kommentarer.

Svaren i undersökningen blev till hjälp när de skulle välja allt från motiv och storlekar på posters till prisnivåer och betalsätt.

Första ordern med posters skickades till tryckeriet den 31 oktober och levererades några dagar senare.

Hela familjen är med och rollerna är tydligt fördelade. Peter Larsson fotograferar, underhåller hemsidan och hanterar alla avtal samt all kontakt med tryckeriet. Nova illustrerar, sköter sociala medier och kontakt med samarbeten, samt hjälper till att packa. Peters sambo Petra hanterar kundservice och är huvudansvarig för att packa och få ut beställningarna till kunderna.

– Eftersom vi ytterst drivs av en kärlek för skapande, snarare än att vi behöver leva på intäkterna, så känns det som att vi inte kan misslyckas hur det än går. Och framför allt får vi jobba ihop hela familjen. Det är en dröm!

Familjens webbshop:

Webbshoppen finner du på TavelPosters.se.

Håll i mobiltelefonerna!

En våg av mobiltelefonstölder tycks gå genom området. Under måndagen skedde tre liknande fall. – Vi undersöker möjligheten att stölderna kan ha ett samband, säger Åsa Bergfors på polisen.tisdag 2/6 10:23

De öppnar – mitt i krisen

"Bålstaborna verkar må rätt bra" Två veckor innan coronakrisen skrev de på hyresavtalet. Nu öppnar bröderna C-H och CG Forsbeck sitt nya burgarställe i Håbo.måndag 1/6 15:41

Sport

    Senaste numret

    Bålstabladet
    Stockholm Direkt