Spårfel. Flera linjer påverkas av spårfelet i Rotebro, meddelar SL. Foto: Charlotte Årling

Spårfel i Rotebro orsakar störningar i pendeltågstrafiken

Under dagen stannar inga pendeltåg i Roteboro eller Norrviken. Det efter ett spårfel i Rotebro. Flera linjer påverkas av felet som beräknas åtgärdat först i morgon bitti.

  • Publicerad 09:36, 16 jan 2020

Ett spårfel i Rotebro har skapat störningar i tågtrafiken.

SL meddelar under torsdagsmorgonen att pendeltåg på linje 40 och 41 mot Södertälje inte stannar vid Rotebro eller Norrviken. Pendeltågslinje 41 mot Upplands Väsby ställs helt in från Ulriksdal – där tåget vänder åker tillbaka söderut.

Pendeltågslinje 42x mot Märsta går fortfarande till Upplands Väsby, men stannar inte i Rotebro eller Norrviken, meddelar SL.

– Vi hänvisar till andra resvägar, som bussar, och med reseplaneraren för trafikanter att söka sig vidare, säger Aleksander Krajisnik på SL:s presstjänst.

Även annan tågtrafik från Stockholm påverkas, som Arlanda express, med en del inställda avgångar. Trafikverket har meddelat att felet ska bero på ett växelfel, och väntas vara åtgärdat till fredag morgon.

– Det blir inställda tåg men även följdförseningar i tågtrafiken, till följd av det här. I och med att det är rusningstid så blir det extra besvärligt, säger Aleksander Krajisnik på SL.

Uppdatering 15.40

Trafikverket meddelar under eftermiddagen att spårfelet väntas vara åtgärdat till 05.00 på fredagen. Morgontrafiken väntas alltså gå som vanligt.

– Det ska inte behöva påverka morgontrafiken, vad jag kan se, säger Denny Josefsson på Trafikverkets presstjänst.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Här är tiden är ur led i Sollentuna

Nyheter Flera klagomål till kommunen - som inte är ansvariga för driften. Flera klockor i Sollentuna håller inte rätt tid eller går enligt andra tidszoner. Nu har Sollentunabor klagat till kommunen, men de ansvarar inte för aktuella klockorna.torsdag 27/2 16:30

Klart: 76 ungdomsbostäder byggs i Edsberg

Nyheter Ska vara inflyttningsklara om två månader Det kommunala fastighetsbolaget Sollentunahem får tillfälligt bygglov för att bygga ungdomsbostäder i Edsberg. Bostäderna kan stå inflyttningsklara redan i början på maj.torsdag 27/2 10:55

De vill prisa lokalt hållbart arbete

Nyheter Nytt pris från lokala FN-förbund FN-föreningen i Upplands Väsby och Sollentuna vill hylla lokalt engagemang för en hållbar utveckling med ett nyinstiftat pris – som ska delas ut tio år framöver.onsdag 26/2 12:01
Stockholm Direkt