Spegel sattes upp efter att Lars slog larm om korsning

Korsningen vid Destination Ekerö hade dålig sikt, tyckte Lars Lindkvist. Och strax efter Mälarö Tidnings artikel sattes en spegel upp.

  • Publicerad 09:51, 16 nov 2018

Lars Lindkvist, som bor vid Uggleberget en bit in på Gamla Ekerövägen, har vid två tillfällen de senaste månaderna varit nära att smälla med cyklister när han varit på väg att köra ut på Ekerövägen.

Anledningen är ett bullerplank han menar skymmer cykelvägen nästan ända ut i körbanan.

– Det är bara en tidsfråga innan någon blir påkörd, sade han nyligen.

LÄS ÄVEN: Larmade om livsfarlig korsning – nu ska den ses över

Efter den första farliga incidenten kontaktade Lars Lindkvist Ekerö kommun om platsen. Han önskade en spegel på andra sidan Ekerövägen. Men ingenting hände.

Efter den andra händelsen vände sig Lars Lindkvist till Mälarö Tidning i stället. Då tog det fart. När redaktionen försökte komma i kontakt med någon ansvarig tjänsteman om ärendet tog det bara ett par timmar innan Lars Lindkvist i sin tur blev kontaktad av en person på kommunen som föreslog att byta ut delar av planket mot plexiglas.

Nu har en spegel satts upp på platsen.

– Jag fick ett sms om att den var på plats. Det är ju en jättebra service från kommunen, säger Lars Lindkvist.

Sms:et kom från Esmat Al Mizwri, vägingenjör på Ekerö kommun. Enligt honom är bullerplanket lite olyckligt placerat, men han tror inte på att ersätta det med exempelvis ett plexiglas.

– Det räcker med spegeln, man ser jättebra, säger Esmat Al Mizwri.

Spegeln sitter nu i hörnet av Gamla Ekerövägen och Ekerövägen.

Grannar i Stenhamra störs av nytt mystiskt ljud

Nyheter Ett nytt mystiskt ljud stör Stenhamrabor på nätterna. Frågan är varifrån det kommer. Är det musteriet igen? Eller kanske vattentornet?söndag 19/5 9:15

Svårt att få färdtjänstbil från Ekerö

Nyheter Att åka färdtjänst från stan till Ekerö är enkelt. Men åt andra hållet är det svårare. Det får den flitige Ekeröbesökaren Börje Karlsson, 83, ofta erfara.lördag 18/5 1:15