SOMMAR. Teater SAT söker skådespelare till sommarteatern. Bilden är från en tidigare föreställning av "Emil i Lönneberga. Foto: Leif Oldenburg

Spela med i "Karlsson på taket"

Teater SAT söker unga skådespelare till barn- och familjeföreställningen av ”Karlsson på taket”. Föreställningen har premiär den 17 augusti på Augustendalsteatern vid Huvudsta strand och förberedelserna är i full gång.

  • Publicerad 09:53, 17 jun 2019

– Vi saknar fortfarande två skådespelare i åldern 12–25 år. Kille eller tjej spelar ingen roll, säger Thomas Ringkvist, ordförande i Teater SAT.

Eftersom repetitionerna började redan i helgen bör intresserade höra av sig så fort som möjligt till info@teatersat.se.

Repetitionerna av folklustspelet ”Jag gifta mig – aldrig” har pågått i flera veckor. Den föreställningen har premiär på Augustendalsteatern den 17 augusti.

Föreningens verksamhet på Teater Bristol på Sturegatan i Sundbyberg har blivit en stor succé. Kultur- och fritidsnämnden är nöjd med verksamheten och föreslår att avtalsparten Kulturscen Bristol får ett förlängt avtal.

Dagens avtal går ut den 15 augusti, men nämnden föreslår nu 31 december 2019, vilket förutsätter att kommunstyrelsen hyr in lokalerna för kultur- och fritidsnämndens räkning under de fyra extra månaderna.

– Nämnden ska även titta på en mer långsiktig lösning, säger Johan Storåkers (L), ordförande i kultur- och fritidsnämnden. i Sundbyberg.

 

Stockholm Direkt