Fixar. Foto: Kent Lundqvist

Spelaren som blev skadefixare

Som ishockeyspelare hade Kristoffer Hellgren problem med ryggen. När ha lade skridskorna på hyllan var det för att bli naprapat.

  • Publicerad 11:51, 26 sep 2017

Erfarenheterna av de skador jag själv dragit på mig tycker jag hjälper mig i arbetet. Kristoffer Hellgren, Naprapat

En artikel ur E18 Näringsliv:

Kristoffer Hellgren var en lovande back och spelade hockey i Bålsta HC, men valde att lägga av och satsa på en yrkeskarriär.

Att det kopplas specifika resurser runt föreningar och lag är idag allt mer vanligt. Det handlar om att jobba både med förberedande träning och efterarbete för att förebygga skador, men även skadehantering och rehab träning efter skada.

Fått behandlingar

Kristoffer Hellgren från Bålsta är en som valt den yrkeskarriären.

Han driver idag sin egen praktik, Hellgren Naprapati, och han säger så här om varför han valt det spåret:

– Sedan unga tonåren har jag kontinuerligt fått behandlingar för min egen rygg, då jag under en match blev tacklad bakifrån. Där någonstans väcktes intresset för hur kroppen fungerar och vad man egentligen kan åstadkomma med manuell terapi.

Han hittade en massörutbildning på en termin och det gav ytterligare fart åt intresset.

– Efter det ville lära mig mer, säger han.

På vilket sätt kommer din idrottsbakgrund till pass?

– Framför allt tycker jag att det har gett mig en inblick i vad det är som händer med aktiva idrottare och deras kroppar. Erfarenheterna av de skador jag själv dragit på mig tycker jag hjälper mig i arbetet med att förebygga och förhindra skador hos de spelare jag är ansvarig för.

Hur vanligt är det att föreningar knyter upp tjänster som dina?

– Det blir vanligare och vanligare. Kunskapen om vad en naprapat står för och vad vi gör ökar hela tiden, säger han och tillägger:

– Min känsla är att de flesta föreningar lägger mer och mer resurser på just den förebyggande delen i träningen samt behandlingsdelen när skadan är framme.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka vid Hemköp

Flera vittnen såg hur en motorcykel körde in i en svängande bil utanför Hemköp. Några har beskrivit att motorcykeln höll hög hastighet.söndag 8/7 8:36

Senaste numret

Bålstabladet