Hedda Spendrup startar bryggeri på Östermalm. Foto: Claudio Britos

Spendrup öppnar nytt bryggeri och krog på Östermalm

Nästa år öppnar en ny restaurang och ett bryggeri på Östermalm. Bakom satsningen står Hedda Spendrup som planerat projektet i fyra år. "Det har varit en lång resa", säger hon.

  • Publicerad 07:00, 8 nov 2019

Nästa år, i februari/mars, är planen att bryggeriet Omaka ska öppna på Uggelviksgatan 2. Bakom satsningen står Hedda Spendrup som har planerat allt sedan 2015.

– Jag vill vända mig mot en ny målgrupp som vanligtvis inte dricker öl men som gillar mat. Vi kommer att utgå från smak före stil och till exempel i stället för att säga "det här är en ipa" förklara ölen som "fyllig och blommig", säger Hedda Spendrup, och fortsätter:

– Jag tror att många som inte dricker öl i vanliga fall skulle kunna uppskatta det. Kanske har man bara provat fel typ. Kanske har man druckit en stor stark eller en torr stout och något syrligare eller fruktigare hade passat bättre. Rätt öl till rätt mat är lättare att ta till sig. Jag vill lyfta ölet till finrummet.

Bryggeriet kommer att vara 600 kvadratmeter stort och producera 450 000 liter öl per år.

– Till en början kommer vi att ha tio olika sorters öl som vi kommer att utveckla och byta ut.

Tillsammans med bryggeriet kommer det även att öppna en restaurang men konceptet är inte satt än.

– Jag har haft allt fokus på bryggeriet och vem som ska driva restaurangen är inte bestämt men vi kommer att interagera, säger Hedda Spendrup.