Sandviks gård har en lång historia. Idag bor två hyresgäster på övervåningen. Foto: Stella Papapanagiotou

Spökar det på Sandviks gård?

Mitt i skogen i Görvälns naturreservat ligger Sandviks gård. Här bor idag två personer som inte räds vare sig mörker eller spöken.

  • Publicerad 07:00, 3 jul 2018

”Vi har bott här sen 80-talet och trivs jättebra. När vår dotter var liten älskade hon det, sen blev blev hon tonåring och tyckte inte att det var så himla kul att bo så här långt bort. Men nu när hon är vuxen så älskar hon att komma ut hit igen.

Mina vänner undrar om vi inte tycker det är läskigt när det blir alldeles kolsvart här ute på kvällarna. Men jag har aldrig varit rädd. För några år sen kom en gammal dam som bott i huset för länge sen och hälsade på. Hon pekade på en liten garderob och berättade att det spökade där. Men jag vet inte, det knäpper och knakar hela tiden i en sån här gammal kåk. Och skulle de bo andar här så är de i så fall vänliga.”

Sandviks gård

Byggdes troligen på 1770-talet

Ägdes i slutet av 1800-talet av Sveriges första statsminister, Louis de Geer

Har en gång i tiden fungerat som SF:s lager för gamla filmer.

Ägs idag av Järfälla kommun som hyr ut övervåningen till två permanentboende hyresgäster.

Källa: Järfälla kommun

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Två till sjukhus efter bråk i Vällingby

En person anhållen Igår kväll larmades polisen till Vällingby där ett bråk mellan flera personer pågick. Två personer fick föras till sjukhus och tre personer greps på platsen.måndag 19/11 10:25

Här är Abrahamsbergs nya kvarterskrog

Familjen tar Frankrike till Bromma Abrahambserg har fått ett krogtillskott under hösten. Familjen Wallebo från Hässelby har öppnat fransk restaurang på en av områdets tvärgator.fredag 16/11 11:53