Sandviks gård har en lång historia. Idag bor två hyresgäster på övervåningen. Foto: Stella Papapanagiotou

Spökar det på Sandviks gård?

Mitt i skogen i Görvälns naturreservat ligger Sandviks gård. Här bor idag två personer som inte räds vare sig mörker eller spöken.

  • Publicerad 07:00, 3 jul 2018

”Vi har bott här sen 80-talet och trivs jättebra. När vår dotter var liten älskade hon det, sen blev blev hon tonåring och tyckte inte att det var så himla kul att bo så här långt bort. Men nu när hon är vuxen så älskar hon att komma ut hit igen.

Mina vänner undrar om vi inte tycker det är läskigt när det blir alldeles kolsvart här ute på kvällarna. Men jag har aldrig varit rädd. För några år sen kom en gammal dam som bott i huset för länge sen och hälsade på. Hon pekade på en liten garderob och berättade att det spökade där. Men jag vet inte, det knäpper och knakar hela tiden i en sån här gammal kåk. Och skulle de bo andar här så är de i så fall vänliga.”

Sandviks gård

Byggdes troligen på 1770-talet

Ägdes i slutet av 1800-talet av Sveriges första statsminister, Louis de Geer

Har en gång i tiden fungerat som SF:s lager för gamla filmer.

Ägs idag av Järfälla kommun som hyr ut övervåningen till två permanentboende hyresgäster.

Källa: Järfälla kommun

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nytt t-banekaos börjar i dag

Ytterligare sträcka stängs på gröna linjen I dag inleds arbetet med att rusta gröna linjens t-banespår på Söderströmsbron. Det innebär att sträckan kommer att vara avstängd i båda riktningar under de två veckor arbetet pågår och att samtliga...måndag 16/7 7:10

Här bor de mitt i historiens vingslag

StockholmDirekt cyklar. Möt familjen i ett av Järfällas äldsta bostadshus Det finns inte en enda rak vinkel i den gamla brovaktarstugan vid Stäketbron i Järfälla. Men massor av lokal historia, ända från 1600-talet. Något familjen Sundelin, som bott här i snart 10 år,...fredag 6/7 11:56