Byts ut. Tidtabellen för buss 116 i Vällingby ska bytas ut omgående, så att rätt tider finns med. Foto: Mikael Andersson

"Spökbuss" avgår från Vällingby

Buss 116 från Vällingby centrum går enligt den fysiska tidtabellen i Vällingby centrum bara på julafton. Men faktum är att den har över 80 avgångar varje vardag. Nu ska tidtabellen bytas ut.

  • Publicerad 16:28, 18 feb 2020

Från Vällingby centrum avgår buss 116 mot Spånga, med över 80 avgångar per dag på vardagarna.

Ändå finns inte bussen på tidtabellen vid bussterminalen. Där står det istället "ingen trafik". Den enda dagen den faktiskt går på är julafton, enligt tidtabellen.

– Det är alltså en spökbuss som avgår från Vällingby centrum varje dag, säger Ulf Andersén som brukar åka med bussen till Vinsta.

Ska åtgärdas

Det mystiska är att buss 116 vid hållplatsen efter, alltså Bergslagsplan, finns med i tidtabellen. Det är alltså bara mellan Vällingby centrum och Bergslagsplan som bussen inte "finns".

På SL har man inte varit medveten om "spökbussen" förrän resenärer uppmärksammat det hela.

– Arriva (bussbolaget som kör bussarna i området, reds. anm) kommer skicka ut personal till Vällingby omgående som ser till att det blir rätt och att det felaktiga anslaget kommer ner, säger Aleksander Krajisnik presskommunikatör på SL.

116. Bussen som går från Vällingby fast den enligt tidtabellen inte går. Foto: Ulf Andersén

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt