Karbyskolans is är inte bara tänkt för skolans elever utan för hela Brottby. Foto: Robin Högberg

Spolarhjältarna fixar skridskobanan: Åkbar igen

Kylan är här. Då passar Karbyskolans föräldraförening på att göra grusplanen åkbar. "Vi vill ge våra barn möjlighet att lära sig åka skridskor tidigt", säger Linn Bentley, medlem i föräldraföreningen.

  • Publicerad 18:19, 7 feb 2018

Karbyskolans föräldraförening (KSFF) har hjälpts åt att spola Karbyskolans grusplan sedan 2015, berättar Brottbybon Linn Bentley, som har en 13-årig son på skolan.

– Vi är kanske ett tiotal föräldrar som ser till att spola planen, eftersom vi vill ge våra barn möjlighet att lära sig åka skridskor tidigt, säger hon.

Ett av syftet med föräldraföreningen är att förbättra samarbetet mellan barn och föräldrar å ena sidan och skolan å den andra. Som en del i detta anordnas bland annat skidresor till Romme och skridskoaktiviteterna vid skolan.

– Spolningen gör vi så klart helt ideellt, annars hade det nog inte blivit gjort, säger Linn Bentley.

Skridskodisco

I går kväll, onsdag, tog KSFF även hjälp av nyanlända från Hjärtbyn, ett av Vallentuna kommuns boenden för nyanlända.

– Det gör vi för att inkludera alla som bor i Brottby. Generellt sett är vi bra på att vara inkluderande här, och detta förbättrar förhoppningsvis också deras integration, säger Linn Bentley.

På fredag kväll anordnar Karbyskolans föräldraförening dessutom ett skridskodisco på isbanan, med grillning, fika och lotterier.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Politiska majoriteten bojkottar debattkväll med Danderydsborna

Nyheter "Signalerar väldigt tydligt" Imorgon tisdag är det debattkväll om framkomlighet och miljö i Danderyd. Samtliga partier är inbjudna men nu väljer politiska majoriteten i Danderyd att bojkotta kvällen.måndag 21/5 12:52