ÄGARBYTE. Söderbaren ska få ny ägare. Foto: Ylva Bergman

Sportbar tar över hipsterkrog i SoFo

Nu är det klart. Snotty på Skånegatan tas över av sportbarsägare.

  • Publicerad 19:10, 3 jan 2018

Snotty Sound Bar har varit ett populärt vattenhål på Skånegatan. Nu blir det nya ägare i den 52 kvadratmeter stora lokalen. Ägaren till sport- och hårdrocksbaren Copperfields, som ligger Sankt Eriksgatan vid Fridhemsplan, tar över lokalen.

– Det stämmer. Vi väljer att lämna Skånegatan och Copperfileds tar över, säger Snotty-delägaren Helena Åman.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Enligt henne är det dock inte tal om att Snotty ska lägga ner, stänga eller upphöra.

– Den nya ägaren tar över lokalen, behåller inredningen och har kvar namnet Snotty. Troligtvis blir det ingen skillnad, säger Helena Åman.

Även Snottys delägare nummer två, Sten Tjäder, känner inte någon sorg eller ser det som något dramatiskt slutdatum då Snotty upphör. Baren ska fortsätta drivas på samma sätt som nu.

– Cooperfields-ägarna som tar över är vana att sköta en livescen och vi är överens om att ingenting ska ändras. Men det är inget som vi kommer detaljstyra, de får ju bestämma, säger Sten Tjäder

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Anledningen till att Sten och Helena väljer att lämna Skånegatan efter tolv år beror på flera saker. Dels att området har förändrats. Dels på grund av en konflikt med hyresvärden.

– De senaste åren har mycket energi gått åt till annat än att bedriva verksamheten. Glädjen har försvunnit och vi känner att det är dags att lämna för något annat, säger Helena Åman.

– Skånegatan är inte vad den en gång har varit och det känns skönt att lämna. Vi har kört Snotty i drygt elva år och den senaste tiden har vi haft en lång och besvärlig tvist med hyresvärden. Vi har bestämt oss, Snotty är kvar men det är tid för oss att göra något annat, säger Sten Tjäder.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android