UNGDOMSEVENT. En lördag per månad arrangerar Färingsö församling sportaktiviteter.

Sportigt häng när kyrkan bjuder på kvällsaktivitet

En lördag per månad arrangerar Färingsö Församling olika event. Projektet ”Plattform Stenhamra” vänder sig till ungdomar som fyllt 15 år. Nästa gång erbjuds midnattsfotbollsturnering i Stenhamraskolans gymnastiksal.

  • Publicerad 06:15, 8 okt 2019

Det startade som ett integrationsprojekt förra hösten med tanken att integrera ungdomar i samhället och umgås på ett naturligt sätt.

– Om det sedan är nyanlända som träffar Färingsöungdomar eller Färingsöungdomar som träffar andra Färingsöungdomar är mindre viktigt. Det har inte funnits så mycket att göra på lördagar i Stenhamra och därför startade vi upp Plattform Stenhamra, säger Daniel Lindstam, församlingsassistent.

Önskesporter för unga

En lördag per månad arrangeras olika event som ungdomar över 15 år är välkomna till. På agendan framöver står fotboll och basket, sporter som ungdomarna själva önskat när de tillfrågats av församlingen.

– De vill ha någonstans att hänga men med vuxna närvarande. Det har kommit väldigt många ungdomar som inte är aktiva i kyrkan, det är så roligt att de hittat hit ändå. Vi kör inte någon sport professionellt utan mixar lite lag och kör på skoj, säger Daniel Lindstam.

Under träffarna bjuder Färingsö församling på förtäring, godis, frukt och mackor.

På plats i Stenhamraskolans gymnastiksal dessa lördagar är Daniel Lindstam, diakoniassistent Sandra Malmborg och en volontär. Nästkommande lördagsevent är 26 oktober samt 30 november och börjar klockan 20.00.

De hoppas att fågelskådning ska få ett uppsving på öarna

Nyheter Lokala fågelskådarna vill locka nya medlemmar Corona ställde in det planerade 20-årsjubileumet för Mälaröarnas ornitologiska förening. Nu tror föreningen att samma virus möjligen kan locka fler intresserade att börja fågelskåda.fredag 3/7 13:07

Ekerö kommun trotsar beslut om hemtjänst

Nyheter "Slår hårt mot oss anhöriga" Regeringen lämnade nyligen beskedet att kommuner inte får neka sommargäster hemtjänst. Trots det vägrar Ekerö kommun att ge sommargästen Lennart Stridsberg, som vanligtvis bor på Södermalm, den hjälp...fredag 3/7 11:14

Nu ska polisen bli mer synlig på öarna

Nyheter Stängd mötesplats. Polisen lämnar kommunhuset Efter fyra år läggs polisens kontaktpunkt Ekerö ner. I stället för en fast plats i kommunhuset väljer polisen att söka sig ut för att synas mer utomhus på öarna.måndag 29/6 11:36

Sport

    Senaste numret

    Gilla oss på Facebook

    Stockholm Direkt