UNGDOMSEVENT. En lördag per månad arrangerar Färingsö församling sportaktiviteter.

Sportigt häng när kyrkan bjuder på kvällsaktivitet

En lördag per månad arrangerar Färingsö Församling olika event. Projektet ”Plattform Stenhamra” vänder sig till ungdomar som fyllt 15 år. Nästa gång erbjuds midnattsfotbollsturnering i Stenhamraskolans gymnastiksal.

  • Publicerad 06:15, 8 okt 2019

Det startade som ett integrationsprojekt förra hösten med tanken att integrera ungdomar i samhället och umgås på ett naturligt sätt.

– Om det sedan är nyanlända som träffar Färingsöungdomar eller Färingsöungdomar som träffar andra Färingsöungdomar är mindre viktigt. Det har inte funnits så mycket att göra på lördagar i Stenhamra och därför startade vi upp Plattform Stenhamra, säger Daniel Lindstam, församlingsassistent.

Önskesporter för unga

En lördag per månad arrangeras olika event som ungdomar över 15 år är välkomna till. På agendan framöver står fotboll och basket, sporter som ungdomarna själva önskat när de tillfrågats av församlingen.

– De vill ha någonstans att hänga men med vuxna närvarande. Det har kommit väldigt många ungdomar som inte är aktiva i kyrkan, det är så roligt att de hittat hit ändå. Vi kör inte någon sport professionellt utan mixar lite lag och kör på skoj, säger Daniel Lindstam.

Under träffarna bjuder Färingsö församling på förtäring, godis, frukt och mackor.

På plats i Stenhamraskolans gymnastiksal dessa lördagar är Daniel Lindstam, diakoniassistent Sandra Malmborg och en volontär. Nästkommande lördagsevent är 26 oktober samt 30 november och börjar klockan 20.00.

Härligt engagemang när vi ber om åsikter

Krönika Ni läsare är faktiskt det bästa med det här jobbet. Det kan låta inställsamt, men är helt sant. Att göra en artikel, enkät eller krönika som väcker era reaktioner är stor del till att jag trivs så...tisdag 8/10 8:15

Trolleriföreställning på Barnens eget bibliotek

Nyheter När Kalle Nilsson fick i uppdrag av sin chef att göra en föreställning som går att förstå utan språk skapades trolleriföreställningen ”Illusionistens assistent”. Den 13 oktober går den att se på...tisdag 8/10 7:15

Sportigt häng när kyrkan bjuder på kvällsaktivitet

Nyheter En lördag per månad arrangerar Färingsö Församling olika event. Projektet ”Plattform Stenhamra” vänder sig till ungdomar som fyllt 15 år. Nästa gång erbjuds midnattsfotbollsturnering i...tisdag 8/10 6:15