Skridskodisco i Järfälla ishall och skidåkning i Bruket är ett par av de grejer som händer under lovet. Foto: Gustav Gräll/Mikael Andersson

Sportlovslediga! Det här kan ni göra på lovet i Järfälla

Inga planer för sportlovet? Lugn! Det finns gott om saker att hitta på i Järfälla. Vad sägs till exempel om vattenhinderbana, skidåkning, kampsport eller serieworkshop?

  • Publicerad 14:42, 23 feb 2018

Nästa vecka är det sportlov, vilket innebär att det finns en mängd saker att hitta på för lediga barn och ungdomar.

I Jakobsbergs simhall kommer det att finnas en vattenhinderbana. Klockan 10-13 gäller besök med målsman och klockan 13-15:30 går det bra att dyka upp utan målsman om du är minst 12 år och simkunnig.

Samtidigt går det att testa parasporter som rullstolsbasket och sittande volleyboll i Jakobsbergs sporthall, och i närheten av Aspnässkolan kan man köra luftgevärsskytte. För den som är skridskosugen håller ishallarna i Kallhäll och Jakobsberg öppet, och på fredagen den 2 mars vankas det skridskodisco i Jakobsberg.

Pimpelfiske och skidåkning

På Extremfabriken i Kallhäll kan barn mellan 6 och 16 till en kostnad av 110 kronor prova på hinderbana, ninjaträning med mera och få tips av en instruktör. I Görvälnsviken bjuds det in till pimpelfiske, och i närliggande Bruket är skidbacken öppen.

Samtidigt arrangerar biblioteken en rad grejer för den som inte är så sugen på sport. Där blir det brädspel, pyssel, tävling med superhjältetema, serieworkshop och annat, där är alla aktiviteter gratis. Fritidsgårdarna har öppet flera lovdagar och på Tallbohov blir det exempelvis frågesport och bowling, det senare kräver dock föranmälan.

För mer information om tider, platser och priser, se jarfalla.se/sportlov.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Beskedet: Jakobsbergs kvarn ska byggas upp igen

Nyheter Kan stå klar 2019 Frågan om att bygga upp kvarnen i Jakobsberg, som brann ner 2005, är en hjärtefråga för många Järfällabor. Samma vecka som valet i september ska återuppbyggnaden tas upp i kommunstyrelsen.torsdag 21/6 14:34

Ge dig ut på sjön – utan egen båt

Nyheter Sjölivet i Västerort och Järfälla som inte kostar skjortan En av alla fördelar med att bo i Västerort och Järfälla sommartid är såklart närheten till Mälaren. Stranden i all ära men ibland vill man kanske njuta av sjön utan att behöva hoppa i plurret. Här är...torsdag 21/6 12:42