Delar med sig. Under sportlovet kan du lära dig mer och att skriva låttexter och producera musik av Nebay Meles och Mackbeats på Jakobsbergs gård. Foto: Pressbild, Oliver Martin Henriquez/Luger

Sportlovstips: Lär dig skapa musik av eliten

Sugen på att bli bättre på musikproduktion eller skriva vassare texter? Under sportlovet kan du få coachning av två av Sveriges främsta i området – Mackbeats och Nebay Meles – i Bredäng.

  • Publicerad 18:34, 21 feb 2019

Det är i den nybyggda studion Norra Flygeln på Jakobsbergs gård som det på måndag, onsdag och fredag kväll kommer hållas workshops i musikproduktion och textskrivande för alla mellan 14 och 25 år.

– Alla som har vilja och är intresserade är välkomna! Men speciellt unga från närområdet, vi vill bygga något på en stabil grund här, säger Nebay Meles.

Han är rappare till vardags och kommer ansvara för textskrivardelen medan stjärnproducenten Mackbeats vägleder dem som är mer intresserade av musikproduktion.

– Jag lärde mig skriva själv först, jag spelade piano och skrev texter till det. Men det var först när jag blev en del av kollektivet RMH som jag förstod hur viktigt det var att ha någon som är äldre, som inte är en förälder och inte heller en kompis, som mentor. Och hur svårt det är för många att hitta det i Stockholm, säger Nebay Meles.

Hur är en bra låttext?

– För mig handlar det om ärlighet. Visst kan jag uppskatta det tekniska, men viktigast är att det kommer från hjärtat. Och 80 procent handlar om kroppspråket, hur man läser en sångvers. Tonläget, kraften, om du är glad eller ledsen.

Kommer du hinna lära ut allt det på tre dagar?

– Haha det kan bli svårt, men jag ska försöka! Och ska vi få fram ärligheten måste vi bygga relationer och tillit, det är det vi ska bygga på de här dagarna.

Han bor själv i Sätra och säger att det har saknats en plats som Norra Flygeln i 127-området. Förutom Andra hemmet och Fryshuset går det inte att jämföra med allt som finns i Västerort, Rågsved eller Blåa linjen, säger han.

– Det här är starten på det!

Vill du vara med i workshopsen? Länk till anmälan finns på Norra Flygelns instagram @norraflygeln.

Det här händer också på sportlovet

Sportlov i Skärholmen centrum: SKHLM, Mitt127 och Pitchers anordnar bland annat prova-på-cirkus med Cirkus Cirkör, karaoke, biljard och shuffleboardturneringar under veckan. Alla aktiviteter är gratis.

På Kulturhuset Stadsteatern flyttar Howgarts in (läs mer på sidan 4). Det är också premiär för två föreställningar: ”Sherlock Holmes – det vita hjärtat” och marionetteatern ”Alice”. Och den 24 februari öppnar Skäribiografen för säsongen, med bland annat filmerna ”Spirited away” och ”Roma”.

Även Fryshuset arrangerar flera sportlovsaktiviteter. Och i Skärholmens simhall är det fullt med prova på-aktiviteter under veckan.