Nationella bombskyddet i Västra skogen under fredagsmorgonen. Foto: Leif Oldenburg

Sprängmedel hittat vid tunnelbana

Ett föremål som hittades vid Västra Skogens tunnelbanestation fick polisen att rycka ut under fredagsmorgonen. Nu har nationella bombgruppen undersökt föremålet som visade sig innehålla sprängmedel.

  • Publicerad 13:39, 26 jul 2019

Klockan 06:41 under fredagsmorgonen larmades polisen till tunnelbanestationen Västra Skogen då ett misstänkt föremål påträffats i en trappa vid garageentrén till Motorborgen.

Johan Enbergs väg spärrades av i båda riktningarna och det nationella bombskyddet beordrades till platsen.

– Vi fick ett samtal från en privatperson 06:41 om ett föremål som personen bedömde kunde vara farligt. Vi har åkt till platsen och lokaliserat föremålet, säger Per Fahlström, presstalesperson på polisen i Stockholm till StockholmDirekt under morgonen.

SolnaDirekts lokalreporter, Leif Oldenburg, var på plats under morgonen.

– Privatpersoner har fått flytta sig 100 meter ner mot Armégatan på grund av risken för en eventuell tryckvåg, berättade han vid 09.05.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Aftonbladet har publicerat en bild på det misstänkta föremålet föreställande, som visar ett föremål invirat med kablar och svart tejp.

Vid klockan 09:30 meddelade polisen på sin hemsida att det misstänkta föremålet hade flyttats från platsen, att nationella bombgruppen undersöker föremålet och att avspärrningarna hade hävt.

Nu meddelar polisen på sin hemsida att nationella bombgruppen har undersökt föremålet och att det har visat sig innehålla sprängmedel.

Polisen har inlett en förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse, men ingen person är misstänkt i nuläget.