E4/E20. Nu ska Trafikverket spränga sig ner till tunnlarna. Foto: Mostphotos

Sprängningar vid Kungens kurva – E4/E20 stängs av

Från och med årskiftet kommer trafiken stoppas på motorvägen vid Kungens kurva två gånger per dag. Orsaken är sprängningar för Förbifart Stockholm.

  • Publicerad 16:38, 14 dec 2017

Sprängningarna kommer att utföras två gånger per dag, måndag till fredag klockan 10.00 och 14.00.

– Vid varje sprängning kommer trafiken att stoppas i båda riktningar i tio minuter. Det kommer att pågå under hela 2018, säger Anette Håkans, kommunikatör på Trafikverket.

Trafiken på E20/E4 stoppas med hjälp av bommar och trafikljus.

– Söderut stoppas trafiken strax innan trafikplats Kungens kurva. Norrut stoppas trafiken strax innan trafikplats Lindvreten. Bilister kommer bli informerade om avstängningarna i trafikradion.

Även gång och cykelbron vid Heron city kommer att stängas av.

– Det kommer att stå vakter där att vänta tills att sprängningarna är färdiga.

Orsaken är att man börjat spränga nedfarterna till tunneln under Skärholmen och Sätra.

– Huvudtunneln som vi börjat spränga från Skärholmen är nu i höjd me motorvägen. Vi ska nu påbörja arbetet att ansluta oss till tunneln, säger Anette Håkans.

Förbifart Stockholm går från Kungens Kurva till Häggvik och beräknas öppna för trafik 2026. 18 kilometer av den 21 kilometer långa sträckan går i tunnel.

Foto: Trafikverket

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.