Har fått nät. Man har upptäckt småsprickor i fogarna på Läkarhusets fasad. Foto: Mimmi Epstein

Sprickor i fasaden på klassiska Läkarhuset

Läkarhuset är sedan några månader tillbaka klätt i ett nät. Anledningen? Fastighetsägaren har upptäckt sprickor i fogarna på fasaden.

  • Publicerad 15:53, 8 nov 2018

Sedan ett par månader tillbaka kan den som tittar noga se att Läkarhuset på Odenplan har fått ett nät kring fasaden.

– Vi har upptäckt småsprickor i fogarna och vill se att allt är i sin ordning. Vi har nätat in det som en säkerhetsåtgärd likt man spärrar av gator när det kan falla ner istappar. Det är en fastighet mitt i stan. Vi vill inte riskera att något faller ner, säger Markus Pfister, fastighetschef på Skandia fastigheter som äger byggnaden.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Läkarhuset stod klart 1965.

– Och det har en kakelfasad. Vi håller på att undersöka hur den är uppbyggd och det är inte så lätt. Vi trodde att det skulle gå snabbare än vad det har gjort att få specialister på plats men vi jobbar med konstruktörer och sakkunniga nu, säger Markus Pfister och fortsätter:

– Byggnaden är ingen skönhet från början, kanske kan folk tycka att det här ser lite spännande ut. Men vi hoppas vara klara inom den närmaste tiden.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Nu får SL:s biljettkontrollanter kroppskameror

Nyheter På fredag inleds ett första försök Nu utrustas även SL:s biljettkontrollanter med kroppsburna kameror. Syftet är, enligt SL, att minska hot och våldssituationer – men även ha tydliga bevis vid överklaganden.måndag 19/11 20:10

De springer runt Mariatorget – i ett dygn

Nyheter Galna satsningen på Södermalm för välgörenhet Under 24 timmar kommer ett gäng stockholmare springa runt Mariatorget. För Musikhjälpen såklart.måndag 19/11 16:40