Säger nej. Dag Larsson (S), Håkan Jörnehed (V) och Ewa Larsson (MP) tycker att valet av plats är dåligt. Även M säger nej. Foto: Pressbilder / Direktpress

Sprututbyte vid Gullmarsplan kan stoppas

Nu säger även S, MP och M nej till en ny sprutklinik bredvid en förskola vid Gullmarsplan. Det betyder med största sannolikhet att förslaget stoppas.

  • Publicerad 16:39, 18 dec 2017

Imorgon, tisdag, fattar landstinget beslut om att de ska öppna en ny sprututbytesklinik vid Gullmarsplan.

Nu ansluter sig Miljöpartiet till V:s krav på återremiss, som tidningen berättade om förra veckan.  

– Stadsdelarna borde ha fått information om det här. Nu får vi reda på detta genom oroade medborgare som hör av sig till oss, det är inte okej. I beslutet om sprututbyte 2012 säger man att det inte ska ligga nära bostäder och förskolor – gäller inte det här längre? säger Ewa Larsson, (MP), ordförande i Skarpnäcks stadsdelsnämnd.

Hård kritik från S

Även Socialdemokraterna vill att ärendet utreds ett varv till. De lämnar in ett eget förslag till beslut där de kräver återremiss på placeringen av den nya kliniken. Huvudskälen är att kliniken blir granne med en förskola och att valet av plats inte har förankrats hos lokala beslutsfattare, närliggande verksamheter och grannar.

Ny tung kritik mot sprututbytet

”Detta är allvarligt, särskilt i en så känslig fråga” skriver Dag Larsson, (S), 2:e vice ordförande i landstingets hälso- och sjukvårdsnämnd, i S-förslaget. Han understryker att sprututbytesverksamheten är viktig och bra men att en alternativ plats måste utredas.

M säger också nej

Moderaterna har nu också ett eget förslag till beslut där de bland annat kräver att förslaget om en sprutklinik vid Gullmarsplan stoppas. Det här gör att Liberalerna, Centern och KD med största sannolikhet kommer att röstas ned på morgondagens möte.

En grupp föräldrar och grannar kommer att samlas imorgon klockan 8.30 utanför Landstingshuset på Kungsholmen för att protestera mot beslutet och lämna över namnunderskrifter.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Stockholm kan få färre stadsdelar

Nyheter Nya grönblå styret vill göra en stor omorganisation Det nytillträdda grönblå styret i Stadshuset har planer på att slå ihop och minska antalet stadsdelar i Stockholm. "Organisationen behöver bli effektivare".torsdag 18/10 11:24

Huddingevägen stängs av efter olycka

Nyheter Lastbil i olycka mellan Flemingsberg och Tullinge – Trafikverket: "Välj en annan väg" Flera fordon har varit inblandade i en olycka på Huddingevägen mellan Flemingsberg och Tullinge. Trafikverket har stängt av vägen och leder om trafiken.torsdag 18/10 10:56