S:t Jude Medicals gamla lokaler kan bli skola. Foto: Samuel Bargabriel

S:t Jude Medicals lokaler i Veddesta sålda igen - kan bli skola

S:t Jude Medicals gamla lokaler i Veddesta har sålts igen. Men de nya ägarna vill hålla fast i planerna på en ny skola i huset.

  • Publicerad 11:45, 9 jan 2017

I fjol rapporterade vi att att medicinteknikföretaget S:t Jude Medicals gamla lokaler i Veddesta kunde göras om till en skola.

Det vill även de nya ägarna satsa på.

– Det är ett av spåren vi har och vill utveckla en del av fastigheten mot utbildningsverksamhet. Det är två huskroppar och en av dem skulle vara väldigt lämplig för den här typen av verksamhet, säger Eric Bergström, vd för Fastighets AB Regio, som köpt fastigheten.

Har ni kontakt med någon skoloperatör ännu?

– Det är fortfarande väldigt tidigt. Vi genomförde förvärvet strax före jul och har en del idéer kring det.

"Utesluter inte kontorsverksamhet"

Det är ännu inte beslutat vad för typ av skola och för vilka åldrar det kan handla om. Inte heller hur många elever den kan rymma.

– Vi har en uppfattning om hur många det kan bli, men det beror lite på om det blir yrkesskola eller mer teoretiska utbildningar, säger Eric Bergström.

Tänker ni er en gymnasieskola?

– Det är lite för tidigt att säga, vi har inte så konkreta planer ännu.

En anledning till att det är just skola de är intresserade av är utvecklingen i Veddesta, där 4000 till 5000 nya lägenheter planeras.

– Det kommer att ske stora förändringar i Veddesta centrum och på sikt kommer även tunnelbana till området så det är superintressant med den här typen av verksamhet. Men vi utesluter inte att delar kan bli kontorsverksamhet också, säger Eric Bergström.

Strax innan jul sålde tidigare ägarna, fastighetsbolaget Stendörren, vidare fastigheten till Fastighets AB Regio, som ägs av Sveafastigheter och Tredje AP-fonden.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nya p-platserna i Viksjö försenas kraftigt

Nyheter "En katastrof för oss handlare" Sedan årsskiftet har det varit knepigt att få parkeringsplats i Viksjö centrum. Målet var att p-platserna närmast butikerna skulle öppnas upp innan midsommar. Men det kommer att dröja betydligt...måndag 18/6 11:42