Delar av parkleken Stackens styrelse: Hanna Gustafsson, Vendela Wulff och Ida Fransson. Foto: Sacharias Källdén

Stacken kan stänga till årsskiftet

Stadens nej till att ta över parkleken Stacken i Hagsätra gör att föreningen nu säger upp avtalet. Vid årsskiftet blir parkleken i så fall stadens ansvar.

  • Publicerad 16:58, 8 mar 2019

Stadsdelens beslut igår att inte ta över driften av parkleken Stacken - åtminstone inte i det här skedet - som tidningen berättade om, har gjort att föreningen nu väljer att säga upp hela avtalet med staden.

– Det är ett alldeles för stort lass att dra för en ideell förening och vi personligen kommer att gå under på kuppen. Det är inte hållbart att så få föräldrar sliter för att hålla igång en verksamhet som hela samhället har nytta av, säger Vendela Wulff, ordförande i föreningen Stacken, som driver parkleken.

Säger upp avtalet

På föreningens styrelsemöte den 19 mars kommer de att besluta om, och skriva under, en uppsägning av nuvarande samverkansavtal med stadsdelen. Det innebär att föreningen driver parkleken vidare fram till årsskiftet, därefter övergår ansvaret till staden, enligt Vendela Wulff.

- Men vi är öppna för en diskussion. Kan vi inte enas före årsskiftet, får staden ta över parkleken, säger hon.

Den som vill engagera sig i frågan kan mejla vendela@stackenparken.se.

Parklek i Söderort riskerar att läggas ned

Snart kan du dricka vin på Ica i Älvsjö

Nyheter Matbutik i Långsjö satsar på bistro Snart behöver inte Älvsjöborna åka till Liljeholmen för att ta ett glas vin i mataffären. Runt midsommar drar Ica-butiken på Svartlösavägen igång sin egen bistro.tisdag 21/5 19:00

Brandförsvaret varnar: Kasta inga fimpar!

Nyheter ✓Vita luddet är lättantändligt och gör att elden sprider sig fort ✓30-tal markbränder bara idag Det pågår ett flertal markbränder i Stockholm just nu. Bland annat har det brunnit i ett större område vid sjön Trekanten i Liljeholmen och i Vårberg.tisdag 21/5 15:08