Delar av parkleken Stackens styrelse: Hanna Gustafsson, Vendela Wulff och Ida Fransson. Foto: Sacharias Källdén

Stacken kan stänga till årsskiftet

Stadens nej till att ta över parkleken Stacken i Hagsätra gör att föreningen nu säger upp avtalet. Vid årsskiftet blir parkleken i så fall stadens ansvar.

  • Publicerad 16:58, 8 mar 2019

Stadsdelens beslut igår att inte ta över driften av parkleken Stacken - åtminstone inte i det här skedet - som tidningen berättade om, har gjort att föreningen nu väljer att säga upp hela avtalet med staden.

– Det är ett alldeles för stort lass att dra för en ideell förening och vi personligen kommer att gå under på kuppen. Det är inte hållbart att så få föräldrar sliter för att hålla igång en verksamhet som hela samhället har nytta av, säger Vendela Wulff, ordförande i föreningen Stacken, som driver parkleken.

Säger upp avtalet

På föreningens styrelsemöte den 19 mars kommer de att besluta om, och skriva under, en uppsägning av nuvarande samverkansavtal med stadsdelen. Det innebär att föreningen driver parkleken vidare fram till årsskiftet, därefter övergår ansvaret till staden, enligt Vendela Wulff.

- Men vi är öppna för en diskussion. Kan vi inte enas före årsskiftet, får staden ta över parkleken, säger hon.

Den som vill engagera sig i frågan kan mejla vendela@stackenparken.se.

Parklek i Söderort riskerar att läggas ned

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Här står lastbilarna på tomgång vid skolan

Nyheter SE FILMEN: Enminutsregeln bryts gång på gång Dag efter dag, minut efter minut, står tunga lastbilar på rad utanför Västertorpsskolan med motorerna igång. Nu har en förälder fått nog av tomgångskörningen: “Bedrövligt”.fredag 22/3 16:18

Nu öppnar Stockholms uteserveringar på allvar

Nyheter LISTA: Här våras det för utomhushäng redan i helgen Nu öppnar äntligen mängder av Stockholms uteserveringar på allvar igen. Här är tips på några av alla ställen där du kan njuta redan nu – eller inom kort.fredag 22/3 15:00