Skiss. En tidig visionsbild av bygget vid Björksundsslingan i Bandhagen. Foto: Stockholms stad

Staden köper bostadsrätter – blir hyresrätter

Kommunalt ägda Stockholmshem köper ett privat bostadsprojekt i Bandhagen. Totalt rör det sig om 84 nya hyresrätter.

  • Publicerad 14:12, 9 apr 2019

Projektet i fråga byggs i kvarteret Filmen 2 på Björksundsslingan i Bandhagen och tas nu över av Stockholmshem. som köpt projektet av Maxera Bostad.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Stockholm behöver fler bostäder, många fler bostäder. Det här är en unik affär som gör att Stockholmshem som kommunägt bostadsbolag kan bidra till det, även när förutsättningarna på marknaden för bostadsbyggandet förändras, säger Stockholmshems ordförande Björn Ljung (L) i ett pressmeddelande.

Själva byggandet av det som från början planerades bli bostadsrätter har startat och omfattar tre bostadshus som är fyra och fem våningar höga. De 84 lägenheterna är ettor och tvåor.

I mitten av nästa år beräknas de första hyresgästerna flytta in.

– Att vi går in och köper ett redan påbörjat projekt gör att vi snabbt får fram 84 nya hyreslägenheter. Det här är ett bra tillskott till vårt fastighetsbestånd, säger Anette Sand, vd på Stockholmshem.

Björn Ljung (L) är nöjd över att staden köpt bostäder. Foto: Stockholms stad

Butiker stängs: Vädjar om lägre hyra

Nyheter Hyresvärden: "Tycker att vi reagerat så fort vi kan" Coronapandemin hotar butiker och restauranger runt om i staden. Nu går Bagarmossens företagare samman i ett upprop för lägre lokalhyror.måndag 6/4 16:48

Förskola i Solberga totalförstörd i brand

Nyheter Rektorn chockad: "Det är minnen som brinner upp" Montessoriförskolan Bambini i Solberga brann på lördagskvällen den 4 april. Enligt Storstockholms räddningscentral var förskolan helt övertänd och byggnaden gick inte att rädda, skriver Expressen.måndag 6/4 10:59