Skiss. En tidig visionsbild av bygget vid Björksundsslingan i Bandhagen. Foto: Stockholms stad

Staden köper bostadsrätter – blir hyresrätter

Kommunalt ägda Stockholmshem köper ett privat bostadsprojekt i Bandhagen. Totalt rör det sig om 84 nya hyresrätter.

  • Publicerad 14:12, 9 apr 2019

Projektet i fråga byggs i kvarteret Filmen 2 på Björksundsslingan i Bandhagen och tas nu över av Stockholmshem. som köpt projektet av Maxera Bostad.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Stockholm behöver fler bostäder, många fler bostäder. Det här är en unik affär som gör att Stockholmshem som kommunägt bostadsbolag kan bidra till det, även när förutsättningarna på marknaden för bostadsbyggandet förändras, säger Stockholmshems ordförande Björn Ljung (L) i ett pressmeddelande.

Själva byggandet av det som från början planerades bli bostadsrätter har startat och omfattar tre bostadshus som är fyra och fem våningar höga. De 84 lägenheterna är ettor och tvåor.

I mitten av nästa år beräknas de första hyresgästerna flytta in.

– Att vi går in och köper ett redan påbörjat projekt gör att vi snabbt får fram 84 nya hyreslägenheter. Det här är ett bra tillskott till vårt fastighetsbestånd, säger Anette Sand, vd på Stockholmshem.

Björn Ljung (L) är nöjd över att staden köpt bostäder. Foto: Stockholms stad

Förening storsatsar på läxhjälp i Örby

Nyheter Vill anställa gymnasieungdomar Hallå där, Sofia Linjo från föreningen Inkludering Örby som gör en storsatsning på läxhjälp nästa år, genom att anställa gymnasieungdomar.torsdag 5/12 16:30

Bekräftat: Kraftiga neddragningar föreslås i Farsta

Nyheter Två parklekar och en fritidsgård läggs ner – resten får minskade öppettider Nu är det svart på vitt. Stadsdelsförvaltningen föreslår att parklekarna Odlarängen och Fagerlid samt fritidsgården Västboda avvecklas inför sommaren 2020. Dessutom föreslår förvaltningen minskade...torsdag 5/12 16:06