HALT. Många cyklister och fotgängare hade det besvärligt under måndagsmorgonen. Foto: StockholmDirekt

Staden om nya snö-vreden: ”Får vi räkna med"

Nytt snöfall sätter snöröjningen på prov igen.

  • Publicerad 12:09, 28 jan 2019

Under gårdagskvällen och natten mot måndagen snöade det ymnigt över Stockholm, som vaknade upp med ett tunt vitt täcke på marken.

Vackert för ögat, halt för sulor och däck. Särskilt på cykel- och gångbanor som inte var snöröjda på morgonen.

Stockholmares dom om halkan: "Sjukt halt"

”Var är plogarna?” , ”kasst röjt på Norrmalm” och ”uselt snöröjt” var vanliga kommentarer i olika cykelgrupper under måndagsmorgonen. Men även bland fotgängare var missnöjet på sina håll på nytt stort.

"Det är helt oplogat från Fridhemsplan till Kungsholmstorg. Helt galet runt Fridhemsplan! Och med barnvagn kan jag inte säga att det blev lättare!" skriver bland annat en läsare till StockholmDirekt.

Så många har klagat på halkan i Stockholm

– Det är svårt att få klart allt till morgonrusningen när det snöar under natten. Så är det bara. Det är vinter och då får vi räkna med att det ser ut så här, säger Malinda Flodman, pressansvarig på Trafikkontoret.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Trafikkontoret har inte fått någon anstormning av klagomål under morgonen enligt henne.

Just nu är snöröjare ute och kör för fullt och målet är att få ordning på så många av de prioriterade gång-och cykelstråken så snart det bara går. Siktet är inställt på att till exempel många cykelbanor ska vara snöfria innan eftermiddagsrusningen drar igång.

–De gör vad de kan och jobbar på. När det snöar på natten kan inte allt vara bortplogat på morgonen, säger Malinda Flodman.