Bussarna har problem att ta sig ut från Liljeholmens garage. Foto: Christoffer Röstlund Jonsson

Staden om nya snöfallet: "200 plogar redo"

Snön svepte in över Stockholm under fredagen och SMHI flaggar för mer snö under helgen. Men allt är under kontroll enligt staden. "Vi är ute och kör för fullt" uppger trafikkontoret.

  • Publicerad 19:24, 1 feb 2019

Kallt, blåsigt – och en jäkla massa snö. Väderläget i Stockholm under fredagen fick SMHI att utfärda en klass 1-varning, på grund av de 10 centimeter snö som väntat falla under dagen. Under helgen väntas det även komma mer snö.

Staden om nya snö-vreden: ”Får vi räkna med"

– Det är det maxantalet vi kommer upp i om det kniper ordentligt, då gäller det stora plogar, mindre fordon som kör på gångbanor och lastbilar som schaktar bort snö, men så tror jag inte det kommer bli i helgen, säger Malinda Flodman, pressansvarig på trafikkontoret.

"Kör för fullt"

Senast Stockholm drabbades av riktigt snökaos var 2016, då staden kom upp i de siffrorna gällande snöröjningsfordon som var ute och körde samtidigt.

Under fredagen har trafikkontoret hittills inte schaktat bort så mycket snö.

– Men jag tror man har börjat med det nu. Små snövallar gör inte så mycket, men när de blir för stora skapar de problem. Men vi är ute och kör fullt därute just nu, när det blivit lite lugnare på vägarna efter rusningstrafiken, säger Malinda Flodman.

Enligt SMHI innebär väderleken även en risk för halka. När vår reporter passerar Liljeholmen slirar en buss i backen uppför garaget och kan inte ta sig upp och det bildas en kö av bussar ner i garaget. Men enligt SL har snöfallet inte inneburit några förseningar för busstrafiken.

UPPDATERING: 19.42: Busstrafiken mot Nacka och Värmdö dras med stora förseningar på grund av halkan uppger nu SL.