Svedmyraskogen kan få ge plats åt 50 nya hyresrätter. Foto: Nira Rodriguez Molin/Sanna Källdén

Staden öppnar upp för bostäder i Svedmyraskogen

50 nya hyresrätter. Det är målet när byggmöjligheterna i Svedmyraskogen nu ska undersökas. Staden: "Vi får många förfrågningar från byggherrar som vill bygga i skogen".

  • Publicerad 16:29, 12 sep 2016

Är det möjligt att bygga bostäder i Svedmyraskogen? Det ska staden nu undersöka, genom att göra en naturvärdesinventering av platsen.

– Vi får många förfrågningar från olika byggherrar som söker mark där, och i nuläget har vi för lite på fötterna för att vare sig anvisa mark eller avslå. Vi behöver se över vilka arter som finns i skogen och hur de skulle påverkas, säger Margareta Catasús, handläggare på exploateringskontoret.

Det finns i nuläget inga planer på vilken del av skogen som skulle kunna bli aktuell för bostäder, först behöver hela området undersökas. Målet är att kunna bygga ungefär 50 nya hyresrätter.

– Förhoppningsvis. Men visar utredningen att det inte är bra att bygga i skogen så följer vi givetvis det, säger Margareta Catasús.

Skogsinventeringen beräknas vara klar i slutet av december.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Rivningen av pirathamnen kan försenas

Nyheter Soppan kring tjuvankrade båtarna på Söder fortsätter Till i sommar skulle den skandalomsusade olovliga båthamnen vid Årstaviken som gäckat staden vara borta, utlovades det. Men nu visar det sig att rivningen kan försenas.söndag 20/1 20:00