På den här parkeringen vill staden bygga bostäder. Foto: Leonard Goldberg

Staden planerar hyresrätter på parkering i Bandhagen

Infartsparkeringen i Bandhagen ser ut att ryka. Nu planerar staden och en byggherre 40-60 hyresrätter på platsen.

  • Publicerad 06:10, 7 dec 2016

Flera bostadsprojekt ligger nu i startgroparna i Bandhagen. Cirka 800 nya lägenheter planeras de kommande åren, något som stadsbyggnadsborgarrådet Roger Mogert (S) hoppas väcka liv i området.

Nu vill byggherren Svenska hus, som tidigare gjort om Bandhagens före detta gymnasium till bostäder, bygga hyresrätter på infartsparkeringen intill deras nuvarande hyreshus.

Höjd ska utredas

Nästa vecka planerar staden att besluta om markanvisning till bolaget.

– Det är 40-60 hyresrätter, så det är inte en så stor exploatering. Hur högt huset blir kommer att utredas i ett senare skede, säger Elin Borglund, handläggare på exploateringskontoret.

I och med bygget kommer ett 20-tal parkeringsplatser försvinna. Staden kommer att se över parkeringssituationen i Bandhagen i den kommande planprocessen.

Vill ha förskola

Stadsdelen vill att en förskola ska inrymmas i projektet, i och med att det finns brist på förskoleplatser i Högdalen och Bandhagen. Men om en sådan skulle ligga i flerbostadshuset återstår att se.

– Vi ska utreda i planarbetet hur och om vi kan lägga till förskoleplatser. Det krävs minst fyra avdelningar på en förskola vilket anses som ett minimum för att bedriva förskoleverksamhet inom stadsdelen. Det är dessa utmaningar vi har i själva detaljplanearbetet, säger Elin Borglund.

LÄS MER: Bandhagenbor vill stoppa bostadsrätter i deras område

LÄS MER: Roger Mogert (S): Så hottar vi upp Bandhagens öde centrum

LÄS MER: Bandhagens C rustas upp för en miljon - får skyltar i 50-talsstil

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Idag är det världsemojidagen – vilken emoji är du?

Nyheter ”Ibland är jag arg” I dag är det den internationella emojidagen. Vi drog ut på stan med den självklara frågan.ntisdag 17/7 13:29

Gjorde ovanligt sexfynd – vid återvinningen

Nyheter Finnes: borttappad sexleksak i Årsta En kvinna i Årsta skulle återvinna sina kartonger. Ni kan aldrig ana vad hon hittade.tisdag 17/7 12:26