Uppgifterna om att planerna på Bällsta IP skjuts upp var felaktiga. Foto: Most photos

Staden: Planerna för Brommas idrottshallar kvarstår

Larmet om att upprustningen av Brommas idrottsanläggningar skjuts upp var felaktig. Enligt idrottsförvaltningen fortsätter utredningarna som vanligt.

  • Publicerad 11:07, 2 apr 2019

I förra veckan kom nyheten om att flera idrottsanläggningar i Stockholm stad skjuts upp. Däribland både Bällsta IP, Grimsta IP och Stora Mossens IP, vilket SVT var först med att rapportera.

Larmet: Akuta upprustningar skjuts upp

Anledningen till att planerna skulle läggas på framtiden var att det fattas 250 miljoner kronor i stadens budget.

Nu dementerar staden uppgifterna. Enligt Fredrik Månsson på idrottsförvaltningen har staden omfördelat 100 miljoner kronor till idrottssatsningar, så att några av de viktigaste åtgärderna ska kunna genomföras som planerat under 2019.

– Det har inte varit aktuellt att lägga ner projekten. Det har gjorts justeringar i fastighetsnämndens budget för 2019 som har gjort att vi kan fortsätta utredningarna och projekt som planerat, säger Fredrik Månsson, planerare på idrottsförvaltningen, och fortsätter:

– Vi sitter med vår planering året om och försöker få ut så mycket idrott som möjligt för pengarna. Bällsta IP är viktig att genomföra. Just nu arbetar vi med att ta fram en ny detaljplan för att säkerställa byggrätten. Själva genomförandet ligger några år fram i tiden. Men det är ett prioriterat projekt att få till en ny friidrottsanläggning i Västerort och projektet med nödvändiga utredningar ska därför fortsätta.

Bällsta kan få stort idrottscentrum: "Friidrottshall, konstgräsplaner och flera idrottshallar"

Enligt förra veckans uppgifter skulle även upprustningen av Grimsta IP och Stora Mossens IP skjutas upp.

Har dessa projekt fått ge vika vid justeringarna i budgeten?

– Nej, vad gäller konstgräsplanerna så kommer även de projekten fortsätta. Grimsta är en elitanläggning för Brommapojkarna så det är viktigt att få till. Även på Stora mossen utreds möjligheten, säger Fredrik Månsson.