Fortfarande mörkt i Odlarängens parklek. Foto: Eva Tonström

Staden satte upp ny belysning – tändes aldrig

Nio höga strålkastare sattes upp i Odlarängens parklek i höstas för att man ska kunna vara där även kvällstid. Men lamporna kopplades aldrig in.

  • Publicerad 15:29, 11 jan 2019

Det som skulle bli ny, fin belysning lagom till höstmörkret i parkleken Odlarängen i Tallkrogen, blev en flopp. Staden beställde och satte upp nio belysningsstolpar som de betalat cirka 100 000 kronor styck för. Stolparna stod på plats i september och slutbesiktigades i november.

Prioriterade annat

Problemet är bara att de aldrig tändes. Nu undrar läsare om de någonsin kommer att tändas. Kanske lagom till våren?

– Vi har försökt skynda på vår entreprenör som ska utföra arbetet, och deras svar har varit att de haft mycket att göra och tvingats prioritera andra jobb, säger Jonatan Björck, presschef på elbolaget Ellevio, som ansvarar för att dra fram el till stolparna.

– De håller på att gräva just nu och har kommit halvvägs, planen är att vi ska kunna slå på strömmen senast 17 januari.     

Ska lysa till 22

För närvarande funkar det att vara i parkleken så länge det är ljust, enligt föräldrar som tidningen pratade med i höstas. Lite belysning finns från gångvägen, men det räcker inte långt, sade de då.

Vintertid, om det är tillräckligt kallt, brukar asfaltsytan i parken spolas till is och ny belysning skulle innebära att man kan åka skridskor även kvällstid, var också ett argument. Tanken när stolparna sattes upp var att de nya lamporna skulle tändas när det börjar skymma på eftermiddagen, och lysa fram till klockan 22.

Parklek i Tallkrogen får efterlängtad belysning

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Liljeholmens galleria kan få hotell

Nyheter Nya boendeformer när ägaren planerar bygga ut Det går bra för Liljeholmstorget Galleria. När ägaren Citycon vill bygga ut gallerian, planerar man biograf, bibliotek och kanske till och med hotell.torsdag 21/3 17:20

Stockholms nya livsmedelscentrum står still

Nyheter Kritik från lokal M-topp: "Företagare känner sig besvikna" 3 000 arbetsplatser i Farsta försvann med Telias flytt. Att företag från Slakthusområdet skulle flytta till ett nytt livsmedelscentrum i Larsboda skulle skapa nya arbetsplatser i stadsdelen. Huruvida...torsdag 21/3 17:00