Förskolan Galaxen ska ersättas av en ny med plats för 108 barn. Foto: SISAB

Staden sätter fart på planen för ny förskola på Stora Essingen

SISAB, stadens kommunala skolfastighetsbolag, lämnar nytt besked om planerna på en ny efterlängtad permanent förskola på Stora Essingen.

  • Publicerad 10:56, 31 jan 2019

Vid årsskiftet kom beskedet att det stora utbyggnadsprojektet för Essingeskolan, LLycée Français, och en ny stor permanent förskola mer eller mindre lagts på is då de inblandade aktörerna inte var överens om hur stor del av notan respektive part ska stå för.

Utbyggnaden av Essingeskolan hänger löst

Det innebar även att den efterlängtade nya förskolans framtid hängde löst. Förskolan ska ersätta de befintliga förskolorna Galaxen och Vängåvan, vars bygglov löper ut i slutet av 2020, och är en av lösningarna på platsbristen inom förskolan på ön.

Då visste inte SISAB, som ska bygga förskolan, hur det skulle bli.

Samtidigt räknade stadsdelsförvaltningen att tidplanen på en ny klar förskola i början av 2021 skulle hålla.

Nu kommer nytt besked från SISAB. De sätter fart med planeringen för förskolan igen och har lyft ut det i ett eget projekt som ska genomföras oavsett vad som händer med de stora utbyggnadsplanerna. Målet nu är att förskolan, med plats för 108 barn,preliminärt ska stå klar under våren 2021 enligt Thomas Bergsell, presskommunikatör på SISAB.

"Bygglovshandlingarna sätts ihop nu och ska skickas in senare i vår", uppger han i ett mail och påpekar också att tidplanen kan påverkas av eventuella överklaganden av bygglovet.