TRAFIKKAOS. Sedan Järnvägsgatan blev dubbelfilig har det varit incidenter med bilar som blivit stående på spåren när bommarna fällts ner. Foto: Jonny Andersson

Staden ser över åtgärder efter trafikkaos

Avstängningen av Sturegatan och dubbelfilig trafik på Järvägsgatan har medfört allvarliga trafikproblem som i värsta fall kan leda till svåra olyckor.

  • Publicerad 11:51, 2 sep 2020

Ett dygn efter att Sturegatan stängts för fordonstrafik mellan Brunnsgatan och Esplanaden stod det klart att bilisterna inte kunde hantera den nya trafiksituationen. Bland annat har bussförare i linjetrafik tvingats vända på Sturegatan och köra tillbaka.

Bilar på spåret

Än värre är att bilister hamnade innanför nedfällda bommar till följd av kaoset på Järnvägsgatan.

Järnvägsgatan blev dubbelfilig mellan Esplanaden och Rosengatan när Sturegatan stängdes av. Med påföljd att bilister från Signalfabriken/Vasagatan, som korsar järnvägsspåren, inte smärtfritt kommit över till Järnvägsgatan.

– Vi har informerats om och själva konstaterat att det uppstått problem, framför allt vid passagen över järnvägen vid Esplanaden. Det är inte okej och något vi tillsammans med Trafikverket och andra samarbetspartners nu försöker åtgärda på olika sätt, säger Tomas Lindvall, teknisk chef på samhällsbyggnads- och serviceförvaltningen.

Bättre upplysning

Bland de åtgärder som ska vidtas finns tydligare skyltning, förstärkt målning i gatan för att upplysa om faran i att blockera Järnvägsgatan.

– Vi har dialog med Trafikverket om kalibrering av hur bommarna fälls ner. Nu är det viss fördröjning av en bom närmast Järnvägsgatan, den kanske kan utökas.

Tittar ni på flaggvakter eller andra åtgärder?

– Flaggvakter har diskuterats men är inte aktuellt. Vi har även en dialog med räddningstjänsten om möjligheten att stänga av för biltrafik över järnvägen på Esplanaden, deras bedömning är att det inte är möjligt i nuläget, säger Tomas Lindvall och fortsätter:

– Det är svårt att komma åt bilisternas beteende, men vi vädjar om att de inte proppar igen Järnvägsgatan och visar extra hänsyn i den komplexa korsningen vid Esplanaden.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Moa Piraten sjunger om kärlek i Hallonbergen

Nyheter "Texten är både tragisk och komisk" Artisten Moa Piraten har länge velat skriva om Hallonbergen. Nu kommer hennes singel som handlar om obesvarad kärlek.måndag 21/9 16:46

New York blev Solna för hockeyspelaren Alva

Sport Ny forward i AIK Hallå där Alva Johnsson, forwarden i AIK hockey som egentligen skulle ha spenderat hösten i New York. Varför blev det inte så?torsdag 17/9 16:07

Sundbybergspolitiker vill bli nytt MP-språkrör

Nyheter "Vill vara en stark röst i partiet" Forna Sundbybergspolitikern Annika Hirvonen vill bli nytt språkrör i Miljöpartiet. Hon tror sig kunna gjuta mod i riksdagsgruppen och vända opinionssiffrorna.tisdag 15/9 12:48