Här är tomten där KFUM vill bygga en idrottshall med fotbollsplan på taket. Foto: Maja Brand

Staden stoppar KFUM:s idrottshall i Vasastan

KFUM har i flera års tid uppvaktat staden för att få bygga en idrottshall vid Wenner-Gren Center. Nu kan StockholmDirekt avslöja att staden säger nej. De vill bygga hallen själva – och den blir inte fullstor.

  • Publicerad 16:39, 23 nov 2017

Det är exploateringskontoret som i ett nytt förslag till markanvisning för tomten säger nej till att låta en kommersiell aktör bygga på platsen. Utöver KFUM finns tre ytterligare intressenter som alla får nej: NCC, Tagehus Holding/Atrium Ljungberg samt Storebrand/SPP.

Istället föreslår kontoret, efter att ha diskuterat saken med utbildningsförvaltningen och stadens eget bostadsbolag Skolfastigheter i Stockholm AB, Sisab, att uppdraget ska gå till just Sisab. Anledningen är att staden vill bygga en skola i anslutning till idrottshallen.

"För att säkra skolans behov av idrottsytor anser både utbildningsförvaltningen och Sisab att den bästa lösningen är att Sisab uppför och äger den idrottshall som ska uppföras inom området.", skriver exploateringskontoret i sitt förslag.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Det blir ingen fullstor idrottshall. För att det ska kunna byggas en sådan, som kan användas till annat än skolans behov, krävs att idrottsförvaltningen avsätter pengar och för tillfället finns inga sådana.

Oppositionsborgarrådet Anna König Jerlmyr rasar över beskedet.

– Idrottsytor är ett underskott i staden och fler sådana måste komma till skott. Vi måste stå med öppna armar när privata och seriösa aktörer som KFUM i det här fallet kommer med idéer, säger Anna König Jerlmyr.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hon är dock inte överraskad över stadens inställning.

– Det här är en genomgående trend från stadens sida att man ska bygga och drifta allt själva, så jag har misstänkt det här hela tiden. Nu riskerar vi ännu en långbänk, säger hon.

Den slutgiltiga markhänvisningen beräknas bli klar i början av 2018.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Koreansk snabbmatskedja öppnar i Vasastan

Nyheter Vill starta 20 nya restauranger i Stockholm inom två år Hemliga familjerecept och koreanskinspirerad mat. Nu öppnar Kimchistan på Tegnérgatan.lördag 20/10 10:00

Täckning av bro upprör på Östermalm

Nyheter "Vi arbetar med att ta fram en långsiktig lösning" Den omdebatterade bron över Husarviken framkallar återigen starka känslor i Norra Djurgårdsstaden.fredag 19/10 16:20