Nu har trafikkontoret svarat om varför Norrtullsgatans pollare är blåvita. Foto: Daniel Helldén

Staden svarar om IFK Göteborg-stolparna

Är det Göteborg, Norrköping eller rent av IFK Stockholm som hyllas på Norrtullsgatan? Nu svarar staden om bakgrunden till de uppmärksammade färgerna.

  • Publicerad 11:49, 22 maj 2018

Nej det blev ju inte AIK, Bajen eller Djurgårdens färger som pryder pollarna på Norrtullsgatans nya gågatudel. Trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) såg färgerna som en passning till IFK Göteborg, men menade att även Norrköping kan ta till sig pollarna. Eller kunde det vara vara en hyllning till IFK Stockholm, den första IFK-klubben i Norden rent av?

Stadens klubbfärgsfadäs på nya gågatan

Vi bad trafikkontoret luska vidare i den viktiga frågan. Här är deras svar.

"Gällande din fråga så har färgen ingen symbolik. Det är standardfärgen på pollarna. Dessa ingår i fullskaletestet med utökade gångytor på gångstråket Medborgarplatsen-Norrtull. Detta utförs inom Levande Stockholm projektet", skriver pressavdelningen på trafikkontoret.

Röstning pågår

Under gårdagen utlyste vi en omröstning om vilka klubbfärger som stockholmarna vill se på Norrtullsgatan. Det år fortfarande att rösta här.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Därför sågas träd ner i Skinnarviksparken

Nyheter Mysteriet löst Flera träd har utan förklaring fällts på Södermalm, vilket fått grannar att undra vad som står på. Här är svaret.tisdag 13/11 16:31

Succé med tätare turer på poppis pendelbåt

Nyheter Tredubblade antalet resenärer i oktober Utökade turer, då åker nästan tre gånger så många pendelbåt mellan Ekerö och City.tisdag 13/11 15:35