UNDER KONTROLL. Grundplogningen i Stockholm är under kontroll. Nu återstår det att få bort alla vallar, och bilister är en viktig pusselbit för att det ska fungera. Foto: Mikael Andersson

Staden uppmanar Stockholms bilägare att flytta bilarna

Helgens snöoväder har skapat vissa problem med framkomligheten i Stockholm. Trafikkontoret tycker dock att läget under kontroll. Men nu behöver de hjälp av stadens bilister.

  • Publicerad 12:04, 4 feb 2019

Då det slutade snöa vid lunchtid i söndags anser trafikkontoret att snöläget är under kontroll.

– Vi ligger bra till med den så kallade grundplogningen. Nu återstår det att komplettera på många håll, säger Malinda Flodman, pressansvarig på Trafikkontoret.

Han kämpar mot snö och slask – dygnet runt

Kompletteringsarbetet pågår hela veckan. På vissa håll handlar det om stora snömängder som måste forslas bort.

– Det skapas vallar på trottoarer och cykelbanor som vi nu arbetar med att få bort, säger Malinda Flodman.

En utmaning är att när temperaturen har sjunkit har saltsopningen på vissa håll varit verkningslös. Man har därför återgått till traditionell vinterväghållning med plogning och grus.

SL:s nya problem – förare kommer inte till jobbet

Men det största problemet är att bilar står i vägen. Trafikkontoret ber alla bilister att respektera städnätter och servicedagar.

– Det är mycket viktigt att tänka på nu, annars är det nästintill omöjligt att få bort snön. Lämnar man kvar bilen är risken stor att den blir bortforslad, säger Malinda Flodman.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android