NY STRÄCKNING. Sundbybergs stad vill se en ny sträckning av buss 504. Foto: Ulrica Andersson

Staden vill ändra 504:ans rutt

Sundbybergs stad vill se en ny sträckning av buss 504 för att Ursviksbor ska få det enklare att komma till simhallen och andra idrottsanläggningar på Sundbybergs IP.

  • Publicerad 15:30, 19 apr 2019

I påskveckan har staden svarat på en remiss från trafikförvaltningen och det handlar om kommunikationen för de som bor i Ursvik.

– Vi vill få upp buss 504 till simhallen och Sundbybergs idrottsplats och samtidigt minska biltrafiken dit, säger Stefan Bergström (C), kommunalråd och ordförande i stadsmiljö- och tekniska nämnden.

Buss 504 förbinder i dag Ursvik med Rissne- och Hallonbergens centrum samt Sundbybergs station. Körsträckan går längs Ursviksvägen, in i Duvbo och via Vegagatan mot Sundbybergs station. Stadens önskemål är att 504:an går direkt upp på Tulegatan och angör i vid Duvbo station och att i stället buss 506 går via Duvbo torg.

I skrivelsen står: Syftet med att trafikera Tulegatan och Fredsgatan är att skapa en direkt bussförbindelse mellan Ursvik och funktionella aktiviteter i Centrala Sundbyberg, exempelvis simhallen, ishallen, curlinghallen, idrottshallen, idrottsplatsen, affärer och caféverksamheter samt Duvbo station.

Sundbybergs stad har ytterligare synpunkter på trafikförändringar i SL-trafiken, bland annat beroende på den förväntade trafiksituationen vid Sundbybergs station. Bland önskemålen finns direkta bussförbindelser mellan Ursvik/Hallonbergen till Arenastaden/Solna station.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Sadelmakaren årets byggnad i Sundbyberg

Nyheter Bäst av fem nominerade bidrag Nu står det klart vilken byggnad som blir "Årets byggnad" i Sundbyberg. De friliggande enbostadshusen i ljust tegel kallat Sadelmakaren 2–7 knep flest av sundbybergarnas röster.fredag 24/5 11:28

Jan Eriksson föreslås som stadsdirektör

Nyheter "Vi är mycket nöjda med det Jan har åstadkommit som tillförordnad stadsdirektör" Efter några månaders som tillförordnad stadsdirektör föreslås Jan Eriksson som stadsdirektör i Sundbybergs stad. Beslut fattas på nästa KS-sammanträde den 3 juni.fredag 24/5 10:48

Svaret på gåsdöden fortsätter att dröja

Nyheter Proverna har inte kunnat skickas på analys Svaret på vad som orsakade flera kanadagäss död i Lötsjön dröjer. SVA undersöker nu om man kan utveckla sina labb för att göra en toxinanalys.torsdag 23/5 13:12
Stockholm Direkt