NY STRÄCKNING. Sundbybergs stad vill se en ny sträckning av buss 504. Foto: Ulrica Andersson

Staden vill ändra 504:ans rutt

Sundbybergs stad vill se en ny sträckning av buss 504 för att Ursviksbor ska få det enklare att komma till simhallen och andra idrottsanläggningar på Sundbybergs IP.

  • Publicerad 15:30, 19 apr 2019

I påskveckan har staden svarat på en remiss från trafikförvaltningen och det handlar om kommunikationen för de som bor i Ursvik.

– Vi vill få upp buss 504 till simhallen och Sundbybergs idrottsplats och samtidigt minska biltrafiken dit, säger Stefan Bergström (C), kommunalråd och ordförande i stadsmiljö- och tekniska nämnden.

Buss 504 förbinder i dag Ursvik med Rissne- och Hallonbergens centrum samt Sundbybergs station. Körsträckan går längs Ursviksvägen, in i Duvbo och via Vegagatan mot Sundbybergs station. Stadens önskemål är att 504:an går direkt upp på Tulegatan och angör i vid Duvbo station och att i stället buss 506 går via Duvbo torg.

I skrivelsen står: Syftet med att trafikera Tulegatan och Fredsgatan är att skapa en direkt bussförbindelse mellan Ursvik och funktionella aktiviteter i Centrala Sundbyberg, exempelvis simhallen, ishallen, curlinghallen, idrottshallen, idrottsplatsen, affärer och caféverksamheter samt Duvbo station.

Sundbybergs stad har ytterligare synpunkter på trafikförändringar i SL-trafiken, bland annat beroende på den förväntade trafiksituationen vid Sundbybergs station. Bland önskemålen finns direkta bussförbindelser mellan Ursvik/Hallonbergen till Arenastaden/Solna station.

Starka reaktioner när staden skyltade om

Nyheter Boendeilskan stor på grund av miss Årets sommarplåga i Sundbyberg blev borttagandet av tilläggstavlan om 7-dygnsparkering i anslutning till parkeringsytor runt om i staden. Stadens förtydligande information dröjde så länge att ilska...fredag 16/8 16:31

Kräftfiske handlar om erfarenhet

Nyheter Roger och Paul laddar - imorgon börjar kräftfisket i Sollentuna. Augusti är lika med kräftfiske. I veckan drar årets fiske igång men redan veckorna innan börjar de riktigt initierade fiskarna sina förberedelser.torsdag 15/8 17:21
Stockholm Direkt