FLYTTAR? Idrottsförvaltningen vill bevara paviljongen på Stadshagens IP och göra om den till omklädningsrum vid den nya planen i Fredhällsparken. Foto: Per Brandt

Staden vill flytta OS-byggnad – kan bli omklädningsrum i Fredhällsparken

Fotbollsplanen i Fredhällsparken kan få omklädningsrum. Idrottsförvaltningen vill flytta OS-paviljongen från Stadshagen till parken.

  • Publicerad 14:56, 28 apr 2016

Stadens lösning för att ersätta den 11-spelsplan som försvinner när delar Stadshagens IP bebyggs är som bekant en ny plan i Fredhällsparken. Det har väckt motstånd främst från boende i området men även från till exempel Skönhetsrådet.

Klubbarna har inte heller jublat. Bland annat har de undrat kring omklädningsrum och parkering för den nya planen.

LÄS ÄVEN: Klubbarna oroliga när Stadshagens IP stängs i tre år

Men nu behöver klubbarna kanske inte fundera längre. Nu kan Vårt Kungsholmen berätta att enligt den planbeställning som gjorts inför planarbetet ingår ”bollplan med tillhörande omklädningsrum och serviceytor”.

– Vi planerar att få med en byggrätt. Det primära är dock bollplanen och att det finns en möjlighet att gå på toaletten, säger Hans Eriksson, som jobbar med projektet för idrottsförvaltningen.

Två flugor i en smäll

Från idrottsförvaltningen hoppas man också lösa två frågor på samma gång. På Stadshagen står en paviljong från tidigare OS som staden vill bevara och flytta till Fredhällsparken. Tanken är att den ska kunna bli omklädningsrum för den nya planen.

Att byggnaden borde bevaras var även något som flera remissinstanser betonade under samrådet.

– Den skulle kunna utgöra en servicebyggnad, med omklädningsrum, toalett  och förråd. Vi tror att den skulle kunna göra sig bra där och smälta in i de framtida miljöerna, säger Hans Eriksson.

Medveten om kritiken

Staden räknar med att detaljplanearbetet ska starta i juni och då ska bland annat "omfattningen av omklädningsrum" studeras enligt stadsbyggnadskontoret. Då ska även en tidsplan tas fram.

Det finns redan kritik mot planerna, hur tror du ytterligare en byggnad i parken kommer tas emot?

– Vi vet att det finns olika uppfattningar om vad man ska göra i Fredhällsparken. Men det vi har att utgå ifrån är att det finns ett uppdrag från politiken om att finna en plats för en ersättningsplan för nuvarande 11-spelsplan på Stadshagens IP.
 
 

Nu startar planarbetet

I juni beräknas Stadsbyggnadsnämnden ta beslut om att inleda detaljplansarbetet, ett start-PM, enligt planbeställningen

Enligt tidigare målsättning ska planen stå klar 2018/2019.

Enligt tidigare politiska beslut ska Stadshagens IP inte stängas förrän en ersättningsplan är på plats.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.