Anna könig Jerlmyr (M) och Jonas Naddebo (C) välkomnar ett OS i Stockholm. Foto: Sacharias Källdén

Staden vill hyra ut OS-arenor till marknadspris

De grönblå i Stockholms stad välkomnar regeringens besked om OS. Men enligt finansborgarrådet Anna König Jerlmyr (M) kommer staden varken att avsätta ekonomiska resurser eller axla något ansvar vid ett vinterspelsarrangemang.

  • Publicerad 12:24, 9 apr 2019

På tisdagen meddelade regeringen att då går in som garant för säkerheten och därmed ger sitt stöd för ett OS i Stockholm år 2026.

Nu kommenterar det grönblå styret i Stockholm beskedet.

– Jag välkomnar regeringens besked att gå in med ekonomiska garantier för säkerheten. Staden ser positivt på stora internationella arrangemang och kommer att på marknadsmässiga villkor hyra ut våra anläggningar och upplåta den mark som behövs. Det viktiga är att ett eventuellt vinter-OS 2026 inte belastar Stockholms skattebetalare, säger Stockholms finansborgarråd Anna König Jerlmyr (M), i ett uttalande.

"Ser fram emot att följa utfallet"

Idrottsborgarrådet Jonas Naddebo (C) välkomnar även han regeringens besked om att stötta ett OS i Stockholm, Åre, Falun och lettiska Segulda.

– Ett idrottsarrangemang av denna storlek skulle betyda mycket för Stockholms och Sveriges idrottsrörelse. Stockholms stad kommer inte formellt att axla något värdskap för ett eventuellt vinter-OS, men jag ser fram emot att följa utfallet av IOK:s nya koncept att använda värdstädernas befintliga idrottsanläggningar och att spelen ska ta ett helhetsgrepp om sitt miljö- och klimatarbete, säger han i en kommentar.