Till salu. Långsjö gård ser ut att säljas. Foto: Hampus Jarnlo

Staden vill sälja anrik gård i Älvsjö

I och med ett ett nytt beslut inleder staden nu arbetet med att sälja Långsjö gård.

  • Publicerad 12:49, 11 okt 2018

Det är Stockholms stads fastighetskontor som i ett nytt inriktningsbeslut föreslår att staden ska börja arbetet med en försäljning av Långsjö gård i Älvsjö. Idag ägs och förvaltas gården av staden och används som bostäder. Beslutet om försäljning handlar i grunden om politik. I ett beslut från 2012 fastslog politikerna att staden ska sälja av den här typen av fastigheter.

– Vi ska sälja fastigheter som inte är strategiskt viktiga för staden att äga. Detta är en sådan fastighet som dessutom är olönsam och kostar staden pengar. Gården hyrs idag ut som bostäder, och det är ingenting som vi ska hålla på med, säger Linda Laine, pressansvarig på fastighetskontoret.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Någon potentiell köpare finns ännu inte, enligt Linda Laine.

– Det är ett väldigt tidigt skede fortfarande och detta ska utredas innan vi kommer till ett genomförande, säger hon.

Långsjö gård består av två hus och vid en sökning på hitta.se så dyker det upp fyra personer som i dagsläget är skrivna på adressen. Vad som händer med dem vid en försäljning är oklart.

– Bostadshyresgäster har ett starkt skydd. Om det blir en försäljning av fastigheten är det troligt att de erbjuds att köpa sina boenden i ett första skede, säger Linda Laine.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kaos i tunnelbanan under fredagsmorgonen

Nyheter Urspårade tåg på både grön och röd linje Det har varit en riktigt dålig morgon för kollektivtrafiken med urspårningar på både grön och röd linje. Fordonen har nu bogserats bort och trafiken är åter igång men förseningar och inställda...fredag 19/10 7:48

Följ med in i övergivna industriområdet

Nyheter Natur och vandaler har tagit över Lövholmen i väntan på exploatering Halt! Här får ingen passera. Det döda industriområdet Lövholmen är bommat och låst tills grävskoporna kommer. I spökstaden fick vi oss en lektion i plundrandets evolutionsstege.fredag 19/10 6:45