Till salu. Långsjö gård ser ut att säljas. Foto: Hampus Jarnlo

Staden vill sälja anrik gård i Älvsjö

I och med ett ett nytt beslut inleder staden nu arbetet med att sälja Långsjö gård.

  • Publicerad 12:49, 11 okt 2018

Det är Stockholms stads fastighetskontor som i ett nytt inriktningsbeslut föreslår att staden ska börja arbetet med en försäljning av Långsjö gård i Älvsjö. Idag ägs och förvaltas gården av staden och används som bostäder. Beslutet om försäljning handlar i grunden om politik. I ett beslut från 2012 fastslog politikerna att staden ska sälja av den här typen av fastigheter.

– Vi ska sälja fastigheter som inte är strategiskt viktiga för staden att äga. Detta är en sådan fastighet som dessutom är olönsam och kostar staden pengar. Gården hyrs idag ut som bostäder, och det är ingenting som vi ska hålla på med, säger Linda Laine, pressansvarig på fastighetskontoret.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Någon potentiell köpare finns ännu inte, enligt Linda Laine.

– Det är ett väldigt tidigt skede fortfarande och detta ska utredas innan vi kommer till ett genomförande, säger hon.

Långsjö gård består av två hus och vid en sökning på hitta.se så dyker det upp fyra personer som i dagsläget är skrivna på adressen. Vad som händer med dem vid en försäljning är oklart.

– Bostadshyresgäster har ett starkt skydd. Om det blir en försäljning av fastigheten är det troligt att de erbjuds att köpa sina boenden i ett första skede, säger Linda Laine.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android