Ett minne blott. Cykelparkeringen är borttagen permanent. Foto: Christoffer Röstlund Jonsson

Stadens nya besked om hånade cykelstället

Efter folkliga vreden. Nu har staden flyttat cykelparkeringen i Hammarbyhöjden. Det finns tillräckliga p-platser för velocipeder är den nya hållningen.

  • Publicerad 10:11, 1 mar 2019

Stadens så kallade cykelhagar som placerades vid korvmojen och den offentliga toaletten, istället för tre p-platser för bilar mötte vrede och ilska både från boende och lokala politiker som krävde att den togs bort och att bilarna fick tillgång till hela parkeringen igen.

Stort raseri mot Hammarbyhöjdens nya cykelparkering

Då var trafikkontorets hållning att det fanns inte på kartan. Nu är cykelhagarna borta sedan en tid tillbaka.

– Ja, vi har tagit bort cykelparkeringen igen. Många protesterade mot placeringen och den användes inte så mycket så vi har flyttat den, uppger Malinda Flodman, pressansvarig på trafikkontoret.

Ny hållning

Och de är bortplockade för gott. Trafikkontorets nya hållning och besked är att det finns tillräckligt med cykelparkeringar i området.

– Ja, det finns redan en relativt stor cykelparkering vid Finn Malmgrens plan som står kvar. Det var dessutom inte så många som använde den nya cykelparkeringen så det bör inte vara några problem med platsbrist för cyklister som vill parkera vid Finn Malmgrens plan, säger Malinda Flodman.

Enligt henne flyttades även en annan cykelparkering samtidigt och en hamnade på Katarinavägen och en på Bondegatan på Söder.

– Vi har inte fått några klagomål från de nya placeringarna, säger Malinda Flodman.

JUST NU: Flera markbränder i Stockholm

Nyheter Vita luddet gör att elden sprider sig fort – 30-tal bränder bara idag Det pågår ett flertal markbränder i Stockholm just nu. Bland annat har det brunnit i ett större område vid sjön Trekanten i Liljeholmen och i Vårberg.tisdag 21/5 15:08

Nu startar Stockholm ombildningarna

Nyheter ✓Erbjudande har skickats till 12 644 kommunala hyreslägenheter ✓Det här gäller Nu har de tre kommunala bostadsbolagen i Stockholm skickat ut information om ombildningar till cirka 12 644 berörda lägenheter.tisdag 21/5 13:30