Ett minne blott. Cykelparkeringen är borttagen permanent. Foto: Christoffer Röstlund Jonsson

Stadens nya besked om hånade cykelstället

Efter folkliga vreden. Nu har staden flyttat cykelparkeringen i Hammarbyhöjden. Det finns tillräckliga p-platser för velocipeder är den nya hållningen.

  • Publicerad 10:11, 1 mar 2019

Stadens så kallade cykelhagar som placerades vid korvmojen och den offentliga toaletten, istället för tre p-platser för bilar mötte vrede och ilska både från boende och lokala politiker som krävde att den togs bort och att bilarna fick tillgång till hela parkeringen igen.

Stort raseri mot Hammarbyhöjdens nya cykelparkering

Då var trafikkontorets hållning att det fanns inte på kartan. Nu är cykelhagarna borta sedan en tid tillbaka.

– Ja, vi har tagit bort cykelparkeringen igen. Många protesterade mot placeringen och den användes inte så mycket så vi har flyttat den, uppger Malinda Flodman, pressansvarig på trafikkontoret.

Ny hållning

Och de är bortplockade för gott. Trafikkontorets nya hållning och besked är att det finns tillräckligt med cykelparkeringar i området.

– Ja, det finns redan en relativt stor cykelparkering vid Finn Malmgrens plan som står kvar. Det var dessutom inte så många som använde den nya cykelparkeringen så det bör inte vara några problem med platsbrist för cyklister som vill parkera vid Finn Malmgrens plan, säger Malinda Flodman.

Enligt henne flyttades även en annan cykelparkering samtidigt och en hamnade på Katarinavägen och en på Bondegatan på Söder.

– Vi har inte fått några klagomål från de nya placeringarna, säger Malinda Flodman.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Gröndalsbo snuvas på båtplats av staden

Nyheter Fick boj i svartbyggda småbåtshamnen Han fick en båtplats i Gröndals nya hamn – men tvingades bort efter stadens bygglovsmiss. “Hade aldrig köpt en båt för 180 000 kronor utan båtplatsen” säger Johan Gester.tisdag 19/3 17:30

Jobbtorg flyttar till nya lokaler i Söderort

Nyheter Samlar fem enheter på en plats Jobbtorg Unga flyttar till ny adress under våren, längre söderut mot Enskede. De flyttar ihop med fem andra enheter inom Jobbtorg Stockholm.tisdag 19/3 16:19