Stadens nya cykelsatsning – "hemlig" väg

Glöm att trängas med bussar på Kungsträdgårdsgatan. Staden har byggt en ny cykelbana i allén – men få hittar dit.

  • Publicerad 15:48, 4 jul 2018

De cyklister som kommer längs Arsenalsgatan och ska mot Skeppsbron är vana med att svänga vänster och hamna i samma körfält som bussarna. Men sedan i våras finns en cykelbana att köra på istället.

Nu har "hatstråket" fått ny cykelbana

Problemet? Få hittar dit. För cykelbanan är byggd inne i allén och det finns inga skyltar eller linjemålningar.

"många är vana att cykla vid bussarna"

Enligt trafikkontoret är det en del i det pågående projektet med att bygga bättre gång- och cykellösningar Gustav Adolfs torg och Nybroplan. Nästa etapp är mellan Kungsträdgården och förbi Operan och den påbörjas i augusti. I samband med det så sa den här delen i allén märkas upp tydligare med linjemålning och cykelsymboler för att tydliggöra vad som gäller.

– Vi hoppas det ska göra det tydligare att det är en cykelbana så fler hittar dit. Sedan kommer det säkert ta lite tid eftersom många är vana att cykla vid bussarna och det får man ju fortfarande göra, säger Ola Eriksson, presstalesperson på trafikkontoret.

Kommer det även skyltas för fordonstrafiken om att det är en cykelbana där, när vi var på plats så verkade det vara få som uppmärksammade den?

– Inte just nu, vi får se om det eventuellt kan behövas. Märker vi att det är otydligt och blir en svår trafiksituation är det klart att vi ska titta på hur det kan tydliggöras.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

DOLD. Cykelbanan i allén i Kungsträdgården har inte uppmärksammats av så många än. Foto: Per Brandt

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Karin Ernlund (C): "Stoppa varje onödig regel för byggande"

Nyheter C-toppen i stor intervju inför Stockholmsvalet Inför valet träffar vi alla förstanamn i partierna som vill vinna makten i Stockholm. Det här är Karin Ernlunds och Centerpartiets främsta mål efter valet.lördag 21/7 9:05

Här är parkerna där du får dricka alkohol

Nyheter LISTA: Se vad som gäller för Stockholms alla parker 2018 I vissa parker i Stockholm är det helt okej att öppna bubblet eller ölen till picknickhänget, i andra råder strikt alkoholförbud. Här ser du vad som gäller för "din" park.fredag 20/7 14:43