Stadens nya cykelsatsning – "hemlig" väg

Glöm att trängas med bussar på Kungsträdgårdsgatan. Staden har byggt en ny cykelbana i allén – men få hittar dit.

  • Publicerad 15:48, 4 jul 2018

De cyklister som kommer längs Arsenalsgatan och ska mot Skeppsbron är vana med att svänga vänster och hamna i samma körfält som bussarna. Men sedan i våras finns en cykelbana att köra på istället.

Nu har "hatstråket" fått ny cykelbana

Problemet? Få hittar dit. För cykelbanan är byggd inne i allén och det finns inga skyltar eller linjemålningar.

"många är vana att cykla vid bussarna"

Enligt trafikkontoret är det en del i det pågående projektet med att bygga bättre gång- och cykellösningar Gustav Adolfs torg och Nybroplan. Nästa etapp är mellan Kungsträdgården och förbi Operan och den påbörjas i augusti. I samband med det så sa den här delen i allén märkas upp tydligare med linjemålning och cykelsymboler för att tydliggöra vad som gäller.

– Vi hoppas det ska göra det tydligare att det är en cykelbana så fler hittar dit. Sedan kommer det säkert ta lite tid eftersom många är vana att cykla vid bussarna och det får man ju fortfarande göra, säger Ola Eriksson, presstalesperson på trafikkontoret.

Kommer det även skyltas för fordonstrafiken om att det är en cykelbana där, när vi var på plats så verkade det vara få som uppmärksammade den?

– Inte just nu, vi får se om det eventuellt kan behövas. Märker vi att det är otydligt och blir en svår trafiksituation är det klart att vi ska titta på hur det kan tydliggöras.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

DOLD. Cykelbanan i allén i Kungsträdgården har inte uppmärksammats av så många än. Foto: Per Brandt

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Nya regler ska få skolföräldrar att uppföra sig

Nyheter Skolborgarrådet: "Föräldrar måste förstå att det finns gränser för deras engagemang" Problemet med föräldrar som ställer orimliga krav på sitt barns skola, hotar lärare och trakasserar skolpersonal blir allt vanligare. Nu ska staden ta fram ett dokument med regler som föräldrar måste...onsdag 14/11 20:00

Stor satsning på pendelbåtslinjer i Stockholm

Nyheter Två helt nya linjer Pendelbåtstrafiken i länet ska byggas ut kraftigt de kommande åren. Det är landstingets vision när de nu satsar totalt 210 miljoner kronor på nya båtlinjer.onsdag 14/11 16:32