Stadens nya p-förbud – ett kladdfiasko

Inget vidare precisionsarbete när Stockholms stad målar nya p-förbud på Söders gator. "Det låter ju jättekonstigt, så får de inte göra", säger Anders Wård på trafikkontoret.

  • Publicerad 12:00, 26 sep 2017

Kvällen den 19 september var läsaren Kerstin ute på Hornsgatan. Där såg hon ett måleriarbete av nya vägmarkeringar som fick henne att lyfta på ögonbrynen. En hantverkare målade nya streck för parkeringsförbud på en trottoarkant – genom bildörren medan bilen rullade.

Resultatet: Långtifrån perfekt.

– Kan vi verkligen kalla det här för streck? frågar sig Kerstin i ett brev till redaktionen, som också fångade händelsen på film.

LÄS ÄVEN Pinsamma missen i Hornstull – dog elva år innan han föddes

De nya strecken framför busshållplatsen Hornsgatan/Rosenlundsgatan blev kladdiga och ojämna. De svänger ut både på asfaltsvägen och upp på de vita gatstenarna på trottoaren. I går, nästan en vecka senare, var de ojämna linjerna fortfarande kvar.

Anders Wård på trafikkontoret är ansvarig för Södermalms vägmarkeringar. Han säger så här:

– Men det låter ju jättekonstigt, så får de inte göra, säger han.

LÄS ÄVEN Missen: Här kör bilisterna mot enkelriktat utan risk för böter

Det vanliga förfarandet är att man tejpar runt om när man ska måla för att få jämna kanter. Målas det pilar så ska man använda schabloner. Och Anders Wård bekräftar att man definitivt kliver ur bilen när man målar. Vem som har gjort grodan är ännu inte klart. Trafikkontoret har en entreprenör under sig som i sin tur är fri att anlita egna entreprenörer. Men en sak är säker: vill du se tavlan får du skynda dig.

– Vi kommer åtgärda det här i dag eller i morgon, säger Anders Wård.

Öppna bildörren, sträck ut handen, rulla bilen och måla linjerna. Så enkelt målas ett nytt p-förbud framför busshållplatsen på Hornsgatan. Se filmen får du se. Foto: Robin Högberg

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.