FEL ATT FULPARKA. Felparkerade bilar gör att hela gator inte kan plogas. Foto: Mikael Andersson

Stadens vädjan inför långhelgen: Flytta bilen

Inför helgen gör trafikkontoret en stor insats för att forsla bort snön från innerstan. Största problemet: Bilägare som inte respekterar städdagarna.

  • Publicerad 10:58, 5 jan 2017

Under natten mot torsdagen började staden med att bortforsling av snömassor på Södermalm och Norrmalm.

Svantes extrema p-oflyt – gjorde NÄSTAN allt helt rätt

Och under dagen ska nu snövallar på Östermalm och Kungsholmen börja köras bort. Det största problemet är dock bilägare som inte följer de parkeringsregler som gäller vid servicedagar och servicenätter.

QUIZ - tio kyliga frågor om Stockholms snöoväder!

– Det räcker med en eller två bilar som står felparkerade för att våra bilar inte ska komma in och hela gator blir oplogade. Vi kommer bötfälla felparkerade fordon, säger Anders Porelius, pressansvarig på trafikkontoret.

Att snön forslas bort nu beror på att trafikkontoret vill vara full förberedda på om det snöar rejält under helgen.

BILDSPEL: Så här röjde vi snö för hundra år sedan – bättre än i dag?

– Det här görs inte i en handvändning, men får vi bort snövallarna nu finns det plats att ploga på nytt om det snöar 10-15 decimeter under helgen. Då kommer vi klara det också, säger Anders Porelius och förtydligar:

– Det viktigaste just nu är att alla nu respekterar parkeringsreglerna.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.