Tryggare? Stadsdelen vill ha dialog med boende om hur Åkis kan bli tryggare. Foto: Mikael Andersson

Stadsdelen: "Vi måste ta ett grepp kring Åkermyntan"

Under året drar en stor trygghetssatsning igång i Hässelby-Vällingby. Men än så länge är Åkermyntan inte med i planen. "Vi måste analysera läget där", säger Denise Melin, stadsdelsdirektör.

  • Publicerad 15:08, 23 feb 2018

Att otryggheten runt Åkermyntan diskuteras bland boende i Hässelby villastad är något som även nått Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning. Under året drar en stor trygghetssatsning igång i stadsdelen, men än så länge är Åkermyntan inte inplanerat där.

– Vi har observerat att många känner sig otrygga runt Åkermyntan men vi har ingen handlingsplan än. Vi måste analysera läget ordentligt och ska börja prata om det i veckan, säger Denise Melin, stadsdelsdirektör.

Inga pengar ur trygghetsfonden

Förra veckan presenterades det vilka stadsdelar som får medel ur Stockholm stads trygghetsfond. Hässelby-Vällingbys ansökan beviljades inte den här gången.

– Det beror på att riktlinjerna ändrades efter att vi skickat in ansökan. Först handlade det bara om fysiska platser men sedan kunde man även ta in sociala dimensioner som oro och otrygghet, säger Denise Melin.

I maj delas mer pengar ut och enligt Denise Melin kommer stadsdelen att ansöka om medel till dess.

– Vi har inte bestämt än till vad vi ska ansöka om pengar, men till exempel bättre belysning kring Åkermyntan skulle kunna vara en sak, säger hon.

En del i trygghetssatsningen är att föra dialog med boende om var i stadsdelen man känner sig otrygg. Så kallade trygghetsvandringar har anordnats förut i Hässelby-Vällingby och just nu planeras det vart nästa ska bli. Enligt Denise Melin kan det bli tal om en trygghetsvandring tillsammans med boende vid Åkermyntan.

– Det är inte omöjligt. Framförallt vill vi få med barn och unga i dialogen och ta reda på hur de upplever promenaden till skolan och var de känner sig trygga eller inte runt om i stadsdelen, säger Denise Melin.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nordens bästa krog stänger

Nyheter Har gått i konkurs I 13 år har stjärnkrogen Esperanto huserat på Kungstensgatan på Östermalm. 2016 valdes den till Nordens bästa restaurang. Men nu är det över.torsdag 21/6 14:58

Nio-till-fem-jobb är inget för Parisa

Nyheter Under sommaren kommer vi varje vecka intervjua en Vallentunapolitiker. Först ut är Parisa Liljestrand (M). Hon berättar vilka som är de viktigaste frågorna i årets val, vad hon gör på fritiden och...torsdag 21/6 14:09